Curtea Constituțională are un nou președinte: Termenul pentru care Domnica Manole a fost aleasă în funcție a expirat

25 aprilie 2023, 15:28 Justiție 430
Sediu Curtea Constituțională.  Sursa: Replica Media

Curtea Constituțională are un nou președinte. Asta după ce pe data de 23 aprilie 2023 a expirat termenul de trei ani pentru care Domnica Manole a fost aleasă în această funcție.

Potrivit unui comunicat emis de CC, în ședința plenară convocată pe data de 25 aprilie, în calitate de președinte al Curții Constituționale din Moldova a fost ales judecătorul Nicolae Roșca.

Nicolae Roșca a fost numit în funcția de judecător al Curții Constituționale prin Hotărârea Guvernului nr. 404/2019, intrând în exercițiul funcției la 16 august 2019, după depunerea jurământului. Nicolae Roșca și-a desfășurat activitatea profesională la Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova, deținând consecutiv funcțiile didactice de lector, lector superior, conferențiar universitar, de asemenea, a deținut calitatea de șef de catedră / șef al Departamentului Drept Privat.

Deține titlul de doctor în drept și gradul științifico-didactic de conferențiar universitar. De asemenea, a fost membru al Uniunii avocaților din Republica Moldova, președinte al Colegiului disciplinar al judecătorilor, membru al Consiliului Științific Consultativ de pe lângă Curtea Supremă de Justiție, a îndeplinit alte funcții relevante.

Nicolae Roșca este autor și coautor a peste 75 de publicații didactice și științifice, inclusiv manuale, monografii, comentarii la legi.

Replica
publicat de:
Replica Media
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media