Curtea Constituțională are un nou președinte: Termenul pentru care Domnica Manole a fost aleasă în funcție a expirat

25 aprilie 2023, 15:28 Justiție 389
Sediu Curtea Constituțională.  Sursa: Replica Media

Curtea Constituțională are un nou președinte. Asta după ce pe data de 23 aprilie 2023 a expirat termenul de trei ani pentru care Domnica Manole a fost aleasă în această funcție.

Potrivit unui comunicat emis de CC, în ședința plenară convocată pe data de 25 aprilie, în calitate de președinte al Curții Constituționale din Moldova a fost ales judecătorul Nicolae Roșca.

Nicolae Roșca a fost numit în funcția de judecător al Curții Constituționale prin Hotărârea Guvernului nr. 404/2019, intrând în exercițiul funcției la 16 august 2019, după depunerea jurământului. Nicolae Roșca și-a desfășurat activitatea profesională la Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova, deținând consecutiv funcțiile didactice de lector, lector superior, conferențiar universitar, de asemenea, a deținut calitatea de șef de catedră / șef al Departamentului Drept Privat.

Deține titlul de doctor în drept și gradul științifico-didactic de conferențiar universitar. De asemenea, a fost membru al Uniunii avocaților din Republica Moldova, președinte al Colegiului disciplinar al judecătorilor, membru al Consiliului Științific Consultativ de pe lângă Curtea Supremă de Justiție, a îndeplinit alte funcții relevante.

Nicolae Roșca este autor și coautor a peste 75 de publicații didactice și științifice, inclusiv manuale, monografii, comentarii la legi.

Replica
publicat de:
Replica Media
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media