DOC/ Șefa Apă-Canal Chișinău, Irina Gutnic, numită viceprimară. Dispoziția, semnată de Ion Ceban

4 noiembrie 2022, 13:14 Politică 272
Irina Gutnic.  Sursa: ansc.md

Actuala șefă a Apă-Canal Chișinău, Irina Gutnic, a fost numită în funcția de viceprimară a Primăriei municipiului Chișinău, după ce consilierii municipali au respins de două ori candidatura înaintată de primarul general Ion Ceban în cadrul Consiliului Municipal Chișinău (CMC).

Dispoziția edilului capitalei a fost semnată la 18 octombrie.

Potrivit documentului, Irina Gutnic a fost desemnată în această funcție începând cu data de 19 octombrie.

Amintim că la 18 octombrie, a doua tentativă de numire a Irinei Gutnic, actuala șefă a Apă-Canal, în funcția de viceprimară a capitalei a eșuat. Consilierii municipali au respins repetat candidatura înaintată de primarul Ion Ceban.

În aceste condiții, Irina Gutniuc a putut fi înscăunată în funcție prin dispoziția edilului municipalității, același scenariu după care a fost numit anterior Fadei Nagacevschi, care recent și-a depus demisia.

Candidatura Irinei Gutnic nu a fost susținută de Consiliul Municipal Chișinău nici la ședința din 11 octombrie.

Anterior, la 3 februarie 2022, Parlamentul a revocat-o înainte de termen pe Irina Gutnic din funcția de consilier, director general adjunct al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor (ANSC).


Amintim că, în dimineața zilei de marți, 4 octombrie, Fadei Nagacevschi și-a anunțat demisia din funcția de viceprimar al capitalei. Fostul jurist al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova spune că se întoarce în avocatură.

Alina
publicat de:
Alina Baran
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media