VIDEO/ Ședința CMC s-a încheiat. Șefa „Apă-Canal”: „Există risc major de sistare a aprovizionării orașului cu apă și canalizare”

27 octombrie 2022, 10:05 Politică 141
ședința CMC, ședința Consiliului Municipal Chișinău.  Sursa: Replica Media

Consiliul Municipal Chișinău (CMC) se întrunește astăzi, 27 octombrie, în ședință pentru examinarea unui singur subiect de pe ordinea de zi, cel cu privire la situația excepțională în domeniul aprovizionării cu apă și canalizare.

UPDATE 15:15. Ședința Consiliului Municipal s-a încheiat.

UPDATE 14:34. Primarul capitalei Ion Ceban nu s-a prezentat la ședință pentru a explica informația din actul Trezoreriei SUA despre partidul MAN. Consilierii au dezbătut subiectul, iar președintele de ședință, Ruslan Verbițchi, a anunțat pauză.

UPDATE 13:15. „Apă-Canal este obligată să aducă la cunoștința domniilor voastre situația financiară a întreprinderii, deoarece există risc major de sistare a aprovizionării orașului cu apă și canalizare și dacă la energie electrică și gaze naturale există alternativă, la apă alternativă nu există. Există alternativa tarifului pe măsura costurilor suportate,” a declarat șefa Apă-Canal, Irina Gutnic.

UPDATE 11:40. Consilierii municipali au luat o pauză de 5 minute.

UPDATE 11:36. Proiectul de decizie cu privire la aprobarea unor modificări la participarea municipiului Chișinău la fondarea CALM, aprobat de consilierii municipali.

UPDATE 11:32. Proiectul de decizie cu privire la acceptarea donației din partea UNICEF pentru facilitarea accesului la educației a copiilor refugiați, votat de 43 de consilieri.

UPDATE 11:26. Regulamentul de lucru aș ședinței a fost votat de către 40 de consilieri: 20 de minute va constitui raportul, 5 minute luările de cuvânt.

UPDATE 11:23. Subiectul cu privire la iluminatul stradal pe timp de noapte, introdus pe ordinea de zi.

UPDATE 11:22. Subiectul legat de MAN a fost transferat al 4-lea pe ordinea de zi.

UPDATE 11:03. Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a fost invitat de către consilierii municipali pentru a oferi explicații despre apariția partidului MAN în documentul oficial al Trezoreriei SUA. Propunerea a fost votată cu susținerea a 23 de consilieri.

UPDATE 10:36. Ședința CMC a început. Președinte al ședinței a fost ales reprezentantul Platformei DA, Ruslan Verbițchi.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media