Oficial, un nou partid în politica R. Moldova. Dragoș Galbur, ales președinte interimar al Partidului Național Moldovenesc

24 octombrie 2022, 09:27 Politică 415
Dragoș Galbur.  Sursa: Captură ecran, Puterea a patra

Dragoș Galbur a anunțat că sâmbătă, 22 octombrie, a fost ales președinte interimar al Partidului Național Moldovenesc (PNM) în cadrul ședinței de constituire a formațiunii politice, grupul de inițiativă votând, totodată, în unanimitate pentru Statutul și Programul partidului.

În același timp, a fost lansată campania de colectare de semnături și adeziuni la partid, în strictă conformitate cu legea.

„Un grup format din medici, profesori universitari, juriști, asistenți sociali, oameni de afaceri, agricultori, economiști, funcționari publici s-a consolidat în jurul unei idei comune care, având la bază modelul înaintașilor intelectuali moldoveni, au decis să se implice direct pentru a schimba radical spre bine situația politică deplorabilă din Republica Moldova. (...) Toți membrii grupului de inițiativă au votat pentru numirea lui Dragoș Galbur în calitate de președinte interimar al Partidului Național Moldovenesc”, se arată în comunicatul de presă.

Partidul Național Moldovenesc este succesorul de drept al partidului cu același nume fondat în 1917 de către intelectualitatea basarabeană, din dorința de a reda moldovenilor bunăstarea, libertatea și demnitatea națională.

Amintim că la 31 august, Dragoș Galbur, medic de profesie, a declarat în cadrul emisiunii „Puterea a patra”, de la postul de televiziune N4 că împreună cu o echipă de tineri, pun bazele creării unui nou partid pe arena politică din Republica Moldova.

Potrivit declarațiilor lui, sloganul partidului va fi: „Vin moldovenii!”.

Dragoș Galbur are 34 de ani și este de profesie medic stomatolog. A fost șef al Direcției Relații internaționale și Asistență Externă la Ministerul Sănătății din Chișinău, în timpul mandatului Ruxandei Glavan (PDM). A deținut și funcția de consilier medical la cel mai mare spital privat din Transilvania – Spitalul Sf. Constantin din Brașov. A urmat programul MBA în Healthcare Management la Universitatea din Sheffield, Marea Britanie.

Alina
publicat de:
Alina Baran
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media