AMT Botanica va avea ultrasonograf performant. Proiect în domeniul sănătății, finanțat de Guvernul Japoniei

4 octombrie 2022, 21:03 Sănătate 124
AMT Botanica va avea ultrasonograf performant.  Sursa: ms.gov.md

Un contract în valoare de 80,745 de dolari, semnat astăzi, 4 octombrie, la Ministerul Sănătății, va spori capacitățile de diagnostic ale Asociației Medicale Teritoriale Botanica prin procurarea unui ultrasonograf performant cu funcție de elastografie. Acest lucru va asigura oferirea unor servicii sonografice calitative, care vor permite diagnosticarea precoce a bolilor și aplicarea măsurilor curative necesare.

„Vreau să felicit AMT Botanica, care a muncit mult la elaborarea acestei propuneri de grant. Sunt convins că veți depune efort maxim pentru a finaliza cu succes proiectul propus, iar aparatul de ultrasonografie va fi utilizat eficient pentru binele tuturor chișinăuienilor și persoanelor din Ucraina care și-au găsit aici refugiul după declanșarea războiului”, a declarat ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Katayama Yoshihiro.

Programul „Kusanone” a fost lansat în Republica Moldova în anul 2008. Până la semnarea contractului prezent, Guvernul Japoniei a oferit 79 de granturi în sumă de 6.7 milioane de dolari SUA, dintre care 50 de proiecte, în sumă de 4.4 milioane dolari SUA, au fost în domeniul sănătății.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media