Deputatul BCS, Vladimir Odnostalko, obligat de instanță să dezmintă acuzațiile despre diploma de master a ministrei Sănătății, Ala Nemerenco

26 noiembrie 2022, 10:31 Justiție 175
Ala Nemerenco, Vladimir Odnostalco.  Sursa: colaj/ capturi video Privesc.eu

Judecătoria Chișinău i-a dat dreptate ministrei Sănătății, Ala Nemerenco, în procesul intentat împotriva împotriva deputatului Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS),Vladimir Odnostalco, privind apărarea onoarei, demnității și reputației profesionale, a anunțat ministra. Astfel, în ședința de judecată care a avut loc vineri, 25 noiembrie, instanța l-a obligat pe parlamentarul socialist să dezmintă personal și public informațiile răspândite de acesta la conferința de presă din 2 februarie 2021, în care a declarat că diploma de master a Alei Nemerenco, pe atunci consiliera prezidențială pe domeniul sănătății, a fost obținută ilegal și i-a cerut demisia din funcție.

Astăzi, Judecătoria Chișinău a hotărât în numele Legii să-mi admită cererea de chemare în judecată depusă către Odnostalco Vladimir, privind apărarea onoarei, demnității și reputației profesionale, încasarea prejudiciului moral și compensarea cheltuielilor de judecată și să-mi facă dreptate.

Astfel, instanța îl obligă pe Odnostalco Vladimir să dezmintă personal și public informațiile răspândite de acesta la conferința de presă din 02 februarie 2021, organizată și susținută la sediul Parlamentului Republicii Moldova și informațiile publicate și răspândite pe pagina sa oficială de Facebook, care vizează pe reclamant, și sunt defăimătoare și false (textul cu scuze i se indică strict care sa-l citească).

Totodata, instanța impune deputatul să dezmintă informațiile exact în același mod în care au fost răspândite, adică în cadrul unei conferințe de presă care va fi organizata și susținută la sediul Parlamentului Republicii Moldova cu invitarea tuturor reprezentanților mass media din Republica Moldova și cu publicarea textului dezmințitor pe pagina sa oficială de Facebook.

Se mai obligă deputatul să șteargă/elimine de pe pagina sa oficială toate postările publicate în legătura cu diploma de master”, a scris Ala Nemerenco pe pagina sa de Facebook.

Vladimir Odnostalco nu a făcut până la această oră nicio dezmințire.

Amintim că la 2 februarie 2021, deputații PSRM Vladimir Odnostalco și Alla Darovannaia au organizat un briefing de presă în care au acuzat-o pe Nemerenco, pe atunci consiliera Maiei Sandu pe domeniul sănătății, că a primit o diplomă de masterat „fără a participa la cursuri și fără a apăra o teză de master – în baza ordinului Ministerului Sănătății”, și au cerut demisia acesteia din funcție.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media