Omorul din Băcioi: Bărbatul de 38 de ani, condamnat la nouă ani de închisoare

28 noiembrie 2022, 17:59 Justiție 857
Procuratura Generală.  Sursa: Replica Media

Prin sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, din 28 noiembrie 2022, un bărbat în vârstă de 38 de ani, a fost condamnat la închisoare pe un termen de 9 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis, pentru comiterea infracțiunii de omor.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Amintim că, polițiștii au fost alertați în seara zilei de 18 decembrie, 2021, în jurul orei 22:34, despre faptul că pe strada Alexandru Hajdeu din comuna Băcioi, un bărbat a fost împușcat în urma unui conflict, de către o persoană cunoscută lui.

Imediat la fața locului s-a deplasat un echipaj BPRO, grupa operativă a Inspectoratului Botanica, pentru stabilirea circumstanțelor, fiind solicitat și un echipaj medical. La locul faptei forțele de ordine, au stabilit în urma documentării, că victima, un bărbat în vârstă de 39 de ani, împreună cu alți cunoscuți au consumat băuturi alcoolice la bănuit acasă, după care au ieșit poartă pentru a-i petrece unde între victimă și suspect s-a iscat un conflict.

În urma conflictului, suspectul având asupra sa o armă pe care o deținea legal, a efectuat 6 împușcături în direcția victimei, care în urma leziunilor a decedat până la sosirea ambulanței.

La examinare de către medicul legist pe suprafața corpului și anume în regiunea capului și pieptului, au fot depistate 4 plăgi provocate de împușcătură. Suspectul a fost încătușat și escortat la inspectorat pentru audieri și stabilirea tuturor circumstanțelor unde acesta și-a recunoscut vinovăția.

Arma de model CZ P 10C calibru 9x19m, a fost ridicată.

Bărbatul este cercetat penal pentru „Omor”, care conform legislației penale în vigoare se pedepsește cu închisoare de la 15 la 20 de ani sau cu detenţie pe viaţă.

Prezumţia de nevinovăţie este un principiu fundamental, garantat de Constituţia Republicii Moldova, care prevede că „orice persoană acuzată de un delict este prezumată nevinovată până când vinovăţia sa va fi dovedită în mod legal, în cursul unui proces judiciar public, în cadrul căruia i s-au asigurat toate garanţiile necesare apărării sale”.(Constituţia Republicii Moldova, art.21)
Consumul excesiv de alcool daunează grav sănătății
Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media