Fălești: O tânără fără permis de conducere și în stare de ebrietate, ar fi lovit mortal o femeie de 50 de ani și ar fi părăsit locul accidentului

23 septembrie 2022, 11:56 Societate 268
Accident la Fălești.  Sursa: IP Fălești

O femeie de 50 de ani din Fălești, a murit în această dimineață, după ce a fost lovită de o mașină în timp ce se deplasa cu bicicleta pe traseul M-5, în apropiere de satul Pîrlița, raionul Fălești, iar șoferul a fugit de la locul accidentului. La scurt timp, polițiștii au reținut o tânără de 21 de ani, bănuită că ar fi condus mașina implicată în accident. Aceasta s-a dovedit a fi în stare de ebrietate.

Victima, o femeia de 50 ani, locuitoare a satului Răuțel din Fălești, se deplasa cu bicicleta pe partea dreaptă a acostamentului când ar fi fost tamponată din spate de un automobil de marca Volkswagen vento, iar în urma impactului șoferul a părăsit locul accidentului.

În urma acțiunilor întreprinse, Poliţia a depistat automobilul implicat în accident și a reușit să identifice și să localizeze șoferul.

Aceasta s-a dovedit a fi o tânără de 21 de ani, locuitoare a municipiului Bălți, fără permis de conducere.

Fiind supusă testului alcooscopic cu aparatul Drager s-a constatat că aceasta avea 0.37 mg/l în aerul expirat.

În acest caz au fost pornite două cauze penale conform art. 264 şi 266, Cod Penal.

Tânăra urmează să fie reținută pentru 72 de ore. Aceasta riscă de la 3 la 7 ani de închisoare.

Cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Prezumţia de nevinovăţie este un principiu fundamental, garantat de Constituţia Republicii Moldova, care prevede că „orice persoană acuzată de un delict este prezumată nevinovată până când vinovăţia sa va fi dovedită în mod legal, în cursul unui proces judiciar public, în cadrul căruia i s-au asigurat toate garanţiile necesare apărării sale”.(Constituţia Republicii Moldova, art.21)
Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media