Socialistul Batrîncea, sesizare la PG, SIS și CA în legătură cu mesajul unui grup de combatanți moldoveni, luptători de partea Ucrainei, adresat unor veterani ce s-au alăturat protestului ȘOR: „Nimeni nu este în drept să intimideze cetățenii țării”

7 noiembrie 2022, 18:29 Politică 376
Vlad Batrîncea, PSRM, BCS.  Sursa: Replica Media

Secretarul executiv al PSRM Vlad Batrîncea anunță că a depus o sesizare la Procuratura Generală, Serviciul de Informații și Securitate și la Consiliul Audiovizualului prin care a solicitat să se expună „sub aspect penal și al respectării legislației naționale” pe marginea imaginilor video publicate de TV8 în care un grup de combatanți moldoveni care luptă de partea Ucrainei au adresat un mesaj unor veterani care s-au alăturat protestului ȘOR.

Potrivit socialistului, moldovenii care luptă pe frontul din țara vecină și au venit cu această adresare către veteranii participanți la protestele desfășurate de Partidul ȘOR „răspândesc informații calomnioase în adresa cetățenilor țării noastre și îi amenință în mod deschis”.

„Am solicitat verificarea faptului dacă difuzarea acestei adresări video cade sub incidența art. 140 Cod Penal al RM (propaganda războiului), 141 (activitatea mercenarilor), 155 (Ameninţarea cu omor ori cu vătămarea gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii), precum și articolul 70 din Codul Contravențional (calomnie).

Nimeni nu este în drept să împiedice cetățenii țării să-și exprime nemulțumirea față de regimul Maiei Sandu și a partidului său de buzunar PAS. Nimeni nu este în drept să intimideze cetățenii țării. Cei care în campaniile electorale din 2020 și 2021 au promis că vor uni societatea, nu au dreptul să semene ură și frică în societate”, a scris Vlad Batrîncea într-o postare pe Facebook.


Amintim că, jurnaliștii TV8 Viorica Tătaru și Andrei Captarenco au înregistrat un mesaj al unui grup de luptători moldoveni care luptă de partea Ucrainei legat de protestele din Chișinău.

Bărbații au criticat tentativele de destabilizare a situației de la Chișinău și s-au arătat revoltați de atitudinea unor foști militari și angajați MAI care s-au alăturat protestului Șor.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media