VIDEO/ Moment emoționant în Parlament, oferit de corul din Vinița: Imnul Ucrainei a răsunat în sala de plen. Deputații au audiat în picioare, unii au plâns, iar o parte au plecat

29 iulie 2022, 15:22 Politică 467
Corul din Vinița a cântat în plenul parlamentului R. Moldova.  Sursa: captură video/youtube.com

Sesiunea de primăvară a ședinței Parlamentului s-a încheiat astăzi, 29 iulie, cu un moment emoționant oferit de corul regional din orașul Vinița, care a cântat imnul Ucrainei, imnul Uniunii Europene și cântecul popular ucrainean „Oi u luzi chervona kalyna”, iar în timpul recitalului deputații au onorat imnul statului vecin, alții au plâns, iar o parte au ieșit din sala de plen.

„În această perioadă corul se află în R. Moldova pentru a participa în cadrul proiectului „Orchestra Unită” - Moldova - România - Ucraina - Europa, care vine să aducă în localitățile precum Chișinău, Butuceni, Tighina, Sibiu 110 tineri muzicieni din șapte țări, un proiect născut din crezul de a susține solidaritatea pentru Ucraina ș ia promova anul tineretului în Europa”, a declarat președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Ucraina se află în cea dea 155-a zi de rezistență împotriva armatei ruse, care a invadat teritoriul ucrainean, la 24 februarie. Pe 28 iulie, trupele ruse au bombardat din nou Bakhmut în regiunea Donețk, în urma căruia cel puțin trei persoane au fost ucise și alte trei au fost rănite. Totodată, șase blocuri de locuințe și șase case particulare au fost avariate. Potrivit informațiilor preliminare, rușii au folosit muniții cu dispersie.

Între timp, Ucraina și-a intensificat tentativa de recucerire a regiunilor controlate de ruși în sud, încercând să bombardeze și să izoleze trupele rusești în zone greu de aprovizionat. Avioane ucrainene au lovit joi forțele ruse din jurul Hersonului și dintr-un oraș din apropiere.

Totodată, cel puțin 75.000 de ruși au fost uciși sau răniți în războiul din Ucraina, spun oficialii americani. Aceștia estimează că numărul deceselor în rândul rușilor în război este de mult timp de ordinul zecilor de mii.

Alina
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media