VIDEO/ Moment emoționant în Parlament, oferit de corul din Vinița: Imnul Ucrainei a răsunat în sala de plen. Deputații au audiat în picioare, unii au plâns, iar o parte au plecat

29 iulie 2022, 15:22 Politică 776
Corul din Vinița a cântat în plenul parlamentului R. Moldova.  Sursa: captură video/youtube.com

Sesiunea de primăvară a ședinței Parlamentului s-a încheiat astăzi, 29 iulie, cu un moment emoționant oferit de corul regional din orașul Vinița, care a cântat imnul Ucrainei, imnul Uniunii Europene și cântecul popular ucrainean „Oi u luzi chervona kalyna”, iar în timpul recitalului deputații au onorat imnul statului vecin, alții au plâns, iar o parte au ieșit din sala de plen.

„În această perioadă corul se află în R. Moldova pentru a participa în cadrul proiectului „Orchestra Unită” - Moldova - România - Ucraina - Europa, care vine să aducă în localitățile precum Chișinău, Butuceni, Tighina, Sibiu 110 tineri muzicieni din șapte țări, un proiect născut din crezul de a susține solidaritatea pentru Ucraina ș ia promova anul tineretului în Europa”, a declarat președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Ucraina se află în cea dea 155-a zi de rezistență împotriva armatei ruse, care a invadat teritoriul ucrainean, la 24 februarie. Pe 28 iulie, trupele ruse au bombardat din nou Bakhmut în regiunea Donețk, în urma căruia cel puțin trei persoane au fost ucise și alte trei au fost rănite. Totodată, șase blocuri de locuințe și șase case particulare au fost avariate. Potrivit informațiilor preliminare, rușii au folosit muniții cu dispersie.

Între timp, Ucraina și-a intensificat tentativa de recucerire a regiunilor controlate de ruși în sud, încercând să bombardeze și să izoleze trupele rusești în zone greu de aprovizionat. Avioane ucrainene au lovit joi forțele ruse din jurul Hersonului și dintr-un oraș din apropiere.

Totodată, cel puțin 75.000 de ruși au fost uciși sau răniți în războiul din Ucraina, spun oficialii americani. Aceștia estimează că numărul deceselor în rândul rușilor în război este de mult timp de ordinul zecilor de mii.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media