Fostul viceprim-ministru al reintegrării, Vladislav Kulminski, are o nouă funcție: Face parte din din echipa ONU la Centrul de Coordonare Comună de la Istanbul

6 august 2022, 15:31 Societate 474
Vladislav Kulminski în timpul unei inspecții.  Sursa: IPIS via Facebook

Vladislav Kulminski și-a găsit un nou post de muncă. Fostul vicepremier al reintegrării face parte din echipa ONU la Centru de Coordonare Comună (CCC) care inspectează în Bosfor toate navele care au început să ducă cereale din Ucraina. Un anunț a fost făcut de către Institutul pentru Inițiative Strategice IPIS pe care-l conduce.

„Colegul nostru Vladislav Kulminski participă la inspectarea navelor în Bosfor, făcând parte din echipa ONU la Centru de Coordonare Comună (CCC). CCC a fost înființat la Istanbul pe 27 iulie 2022 pentru a stabili un coridor umanitar maritim si supraveghea exporturilor sigure de griu, produse alimentare si îngrășăminte din Ucraina.
Felicitări și mult succes!”, se arată în comunicat.Amintim că, în dimineața zilei de vineri, 5 noiembrie 2021, vicepremierul pentru Reintegrare, Vlad Kulminski, și-a dat demisia. Potrivit reprezentanților Guvernului, acesta a plecat din funcția din motive personale. Ulterior, prim-ministra Natalia Gavrilița a anunțat că a semnat cererea de demisie depusă de Kulminski.

Vlad Kulminski a fost numit în funcția de vicepremier în august 2021. După ce a plecat din funcție, Kulminski a participat la mai multe emisiuni TV în care a criticat activitatea foștilor săi colegi. În special, Kulminski l-a ironizat pe ministrul infrastructurii și dezvoltării economice, Andrei Spînu pe care l-a criticat pentru negocierile cu Gazprom. Asta după ce în timpul negocierilor, îl lăudase pentru prestanță.

Anterior, Kulminski a fost Consilier pe politica externă și planificare strategică în Guvernul Maia Sandu. În perioada 2020 – 2021, a deținut funcția de Consilier pentru Reglementarea Conflictelor în cadrul Biroului anti-criza al Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).

A elaborat și a implementat programe în domeniul soluționării conflictelor și bunei guvernări din regiune, în cadrul diferitor organizații internaționale, inclusiv Dialog Umanitar din Elveția, PNUD, DFID, Banca Mondială. În perioada 2016 – 2019 a fost Directorul Executiv al Institutului pentru Inițiative Strategice (IPIS). A activat în calitate de expert politic la Ambasada SUA și cea a Marii Britanii în Moldova. Vlad Kulminski este magistru în Relații Internaționale și Studii Europene la Universitatea Central Europeană din Budapesta și mai deține un master în administrație publică de la Școala Maxwell de cetățenie și afaceri publice din New York, SUA. Vlad Kulminski este absolvent al programelor Fulbright și John Smith și al Programului pentru tineri lideri ai Conferinței de securitate de la München.

Cristian
publicat de:
Cristian Jardan
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media