FSB susține că a identificat un al doilea participant la asasinarea Dariei Dughina

29 august 2022, 10:51 Rusia 334
Presupusul complice la asasinarea Dariei Dughina.  Sursa: capură video/Ria.ru

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a anunțat luni, 29 august, că ar fi identificat un al doilea participant la asasinarea Dariei Dugina. Conform versiunii FSB, omorul fiicei ultranaționalistului rus Alexandr Dughin ar fi fost pregătit de ucraineanca Natalia Vovk și de încă un presupus „membru al unui grup de sabotaj ucrainean”, pe nume Bogdan Tsiganenko, care ar fi părăsit Rusia cu o zi înainte de explozia automobilului în care se afla Dughina, transmite agenția de presă a rusă Ria Novosti.

Serviciul de securitate rus susține că Bogdan Tsiganenko (născut în 1978) ar fi ajutat-o ​​pe presupusa autoare a crimei, Natalia Vovk, să monteze dispozitivul exploziv și i-a dat femeii documente false.

Serviciul de informații susține că Tsiganenko i-ar fi livrat Nataliei Vovk numere și documente false pentru mașină. Ria Novosti a publicat și un material video furnizat de FSB, în care apare presupusul complice.

FSB a anunțat despre descoperirea omorului Dariei Dugina la două zile după ce mașina ei a fost aruncată în aer pe o autostradă din regiunea Moscova. Varianta oficială a Moscovei este că în spatele exploziei în care a murit Daria Dughina ar sta serviciile speciale ale Ucrainei.

Daria Dughina a decedat în seara de 20 august la Moscova, după ce mașina în care se afla a explodat în mers.

Ucraina a negat în repetate rânduri implicarea sa în asasinarea Dariei Dughina. Președintele Ucrainei Vladimir Zelenskiy, a respins orice responsabilitate a țării sale în acest caz - „Aceasta nu este responsabilitatea noastră.(Femeia) nu e cetățean al țării noastre... nu suntem interesați de ea (...) Ea nu se află pe teritoriul Ucrainei - ocupat sau nu”, a declarat Zelenskiy.

În același timp, fostul deputat rus Ilia Ponomarev, care a fost expulzat pentru activități anti-Kremlin, a afirmat duminica aceasta că în spatele atacului cu bombă care a ucis-o sâmbătă seară pe Daria Dughina s-ar afla un grup de partizani ruși, „Armatei Națională Republicană”, care acționează în interiorul Rusiei și care este dedicat răsturnării regimului Putin.

Guvernul estonian a respins clar afirmațiile FSB-ului cu privire la venirea presupusei atacatoare în Estonia. Ministrul eston de Externe Urmas Reinsalu a declarat, marți, că „privim asta drept o nouă dovadă dintr-o foarte lungă serie de provocări ale Federației Ruse și nu avem nimic în plus de declarat în momentul de față”.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media