LIVE TEXT, Război în Ucraina, ziua 168. Washington Post: Exploziile din Novofedorivka au fost rezultatul acțiunilor forțelor speciale ucrainene; Un tribunal din Ucraina a condamnat trei luptători „DNR”, luați prizonieri, la 15 ani de închisoare pentru trădare

10 august 2022, 07:45 Ucraina 398
Război în Ucraina.  Sursa: Replica Media

Ucraina se află în cea de-a 168-a zi de rezistență în fața armatei rusești, urmare a invaziei Rusiei pe teritoriul ucrainean pe data de 24 februarie.

Vladimir Zelenskiy afirmă că războiul Rusiei împotriva Ucrainei şi a întregii Europe libere a început cu Crimeea şi trebuie să se încheie cu eliberarea Crimeei. Totoodată, liderul de la Kiev a cerut Occidentului să impună ruşilor o interdicţie generală de călătorie, idee care a găsit sprijin în rândul unor state europene, dar a înfuriat Moscova. Asta după ce mai multe explozii puternice au avut loc marți, 9 august, la baza aeriană rusești de la Novofedorovka, în vestul Crimeei. Un oficial ucrainean a revendicat atacul, în timp ce Rusia a anunțat că a fost o detonare de muniție.

UPDATE 20:30. Un elicopter rusesc, model Mi-8, a intrat fără permisiune în spaţiul aerian al Estoniei în seara zilei de 9 august, au anunţat forţele armate estoniene, conform Agerpres. Ministerul de Externe de la Tallinn l-a convocat pe ambasadorul Rusiei în legătură cu acest incident şi i-a prezentat o notă de protest.

„Estonia consideră acesta un incident extrem de grav şi regretabil care este complet inacceptabil”, a menţionat diplomaţia estoniană într-o declaraţie.


UPDATE 19:30. Ucraina a cerut miercuri Uniunii Europene și țărilor G7 să nu mai elibereze vize pentru cetățenii ruși, invocând sprijinul pe care aceștia îl acordă invadării Ucrainei.

„Rușii susțin în proporție covârșitoare războiul din Ucraina. Trebuie să fie privați de dreptul de a trece frontierele internaționale până când vor învăța să le respecte”, a scris, pe Twitter, ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba.



UPDATE 18:15. Jurnalista rusă Marina Ovseannikova, care s-a opus războiului din Ucraina, a fost arestată în Rusia, relatează Le Monde.

Ovsiannikova, care a devenit celebră pentru că a întrerupt un program de știri al televiziunii ruse de stat cu un afiș împotriva ofensivei din Ucraina, a fost arestată miercuri pentru „discreditarea” armatei, a declarat avocatul ei.

„Suntem în prezent cu anchetatorii. O anchetă a fost deschisă” împotriva Marinei Ovseannikova pentru „răspândirea de informații false” despre armata rusă, a declarat Dmitri Zakhvatov pentru Agenția France-Presse.

De asemenea, potrivit The Guardian, autoritățile ruse au percheziționat locuința jurnalistei ruse și au deschis un dosar penal.


UPDATE 17:55. Rusia reconstruiește Sala Filarmonicii din Mariupol și intenționează să o folosească pentru procesele luptătorilor din Regimentul Azov care s-au predat după ce au apărat orașul ocupat în prezent de forțele ruse, potrivit unor oficiali locali ucraineni și unor surse pro-Kremlin, scrie The Moscow Times.

O înregistrare video postată de canalul de Telegram pro-Kremlin SHOT arată mai multe cuști metalice instalate în sala de concerte unde va avea loc procesul, precum și un coridor de cuști pentru transferul soldaților ucraineni din subsol în sala de judecată. „Lucrările vor fi finalizate pe 1 septembrie.

După proces, încăperile vor fi transformate din nou în sală filarmonică”, scrie într-un comentariu sub înregistrarea video publicată de SHOT.



UPDATE 16:51. Reprezentantul oficial al Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei, Oleg Nikolenko, a declarat că, de la 1 iulie, cetățenii ruși au depus 112 cereri de viză ucraineană, dar niciuna nu a fost încă acceptată.

Potrivit lui Nikolenko, toate cererile de viză au fost depuse de cetățeni ruși care locuiesc în țările UE, în primul rând în Polonia, Cehia, România și Germania.

În vară, Kievul a încălcat un acord cu Moscova privind călătoria fără viză, așa că rușii care doresc să viziteze Ucraina au nevoie de viză. În același timp, nici Ucraina nu are relații diplomatice cu Rusia, prin urmare nu există misiuni diplomatice ucrainene în această țară. Aceasta înseamnă că numai rușii care locuiesc permanent în străinătate pot aplica pentru o viză ucraineană.


UPDATE 16:12. Autoritățile ucrainene au raportat că Forțele Armate ale Ucrainei au lovit un pod peste Nipru în zona hidrocentralei Kahovka, în urma căruia podul a devenit inutilizabil, a declarat șeful administrației regionale Herson, Iaroslav Ianușevici.

Informațiile despre atacul asupra podului sunt confirmate și de comandamentul operațional ucrainean „Sud”.

Anterior, Forțele Armate ale Ucrainei au atacat în mod repetat podul Antonovsky peste Nipru din Herson - pentru aceasta, după cum s-a raportat, au folosit sistemele de lansare multiplă HIMARS furnizate de SUA, care au o precizie ridicată și o rază mare de acțiune.

La fel ca Antonovsky, podul din zona hidrocentralei Kahovskaya poate fi folosit de armata rusă pentru a furniza trupe și pentru a livra echipamente de pe malul stâng al Niprului, care se învecinează cu Crimeea.


UPDATE 15:47. Un tribunal ucrainean a condamnat trei luptători ai autoproclamatei DNR, care au fost capturați anterior de armata ucraineană, la câte 15 ani de închisoare, relatează Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU). Instanța a dispus și confiscarea bunurilor de la toți cei trei condamnați.

Potrivit SBU, toți cei trei condamnați au fost capturați de armata ucraineană la sfârșitul lunii martie în timpul luptelor din regiunea Sumî din Ucraina.

SBU susține că la 24 februarie „în ciuda faptului că nu aveau profesii militare, s-au înscris de bunăvoie în rândurile militanților, unde au primit uniforme militare, arme și muniție”.

Împotriva prizonierilor au fost inițiate dosare pentru participare la o formațiune armată ilegală și trădare comisă în baza legii marțiale.

La sfârșitul lunii iulie, SBU a raportat că încă trei luptători DNR, care au fost capturați de armata ucraineană în regiunea Harkiv din Ucraina, au fost condamnați la 15 ani de închisoare pentru trădare.

Un termen similar pentru înalta trădare a fost dat la sfârșitul lunii iulie unui rezident al regiunii Harkiv, care, după cum a stabilit o instanță ucraineană, a predat în mod repetat poziții părții ruse de la începutul invaziei ruse.


UPDATE 14:50. Ziarul american The Washington Post relatează, citând surse din guvernul ucrainean, că exploziile de la aerodromul militar rus de la Novofedorivka din Crimeea anexată au fost rezultatul unei operațiuni a forțelor speciale ucrainene, transmite BBC.

Publicația nu precizează care unitate anume, însă, în trecut, presa occidentală a scris că Forțele de Operații Speciale ucrainene organizează operațiuni în spatele trupelor rusești, inclusiv pe teritoriul rus.

Interlocutorul Washington Post în guvernul ucrainean nu a precizat cum a fost organizat atacul de la Novofedorivka.

Ministerul Apărării al Ucrainei nu a recunoscut direct implicarea sa în incident și a cerut armatei ruse „să nu fumeze în locuri neidentificate”.

Mai târziu, însă, oficialii ucraineni au comentat activ exploziile și au spus că „demilitarizarea Rusiei abia începe”. În acest sens, președintele Ucrainei, Vladimir Zelenskiy, a spus că războiul din Ucraina ar trebui să se încheie cu eliberarea Crimeei.

Miercuri dimineață, Forțele Aeriene Ucrainene au declarat că nouă avioane rusești au fost distruse în Novofedorivka, dar veridicitatea acestor informații nu a putut fi verificată.

Un oficial guvernamental american a declarat pentru Washington Post, sub rezerva anonimatului, că atacul de la Novofedorivka a fost probabil săvârșit de Ucraina și nu a folosit arme furnizate de Statele Unite.


UPDATE 14:34. Rafinăria de petrol maghiară MOL și Slovnaft slovac au raportat că ei înșiși au plătit pentru tranzitul petrolului rusesc prin Ucraina prin conducta „Drujba”.

În contextul în care plata a fost deja efectuată, Slovnaft se așteaptă ca livrările de petrol să se reia în zilele următoare, menționează compania într-un comunicat. „De asemenea, partea rusă a fost de acord cu acest lucru”, afirmă compania.

Guvernul slovac a declarat că partea ucraineană și-a declarat disponibilitatea de a relua livrările încă din seara zilei de 10 august, dacă plata va fi finalizată.

Cu o zi înainte, Transneft a anunțat că a plătit pentru tranzitul petrolului prin Ucraina, dar Ukrtransnafta a returnat plata către Gazprombank. Partea ucraineană a explicat acest lucru prin sancțiunile impuse de UE.


UPDATE 13:48. Oficiul Procurorului General al Ucrainei anunță că a deschis o anchetă pe cazul a 11 persoane ucise și rănirea altor 9 oameni în urma bombardării cartierului Nikopol din regiunea Dnipropetrovsk.

Astfel, sub conducerea procesuală a Procuraturii Regionale Dnipropetrovsk și a Procuraturii Raionale Nikopol, în procesul penal se efectuează o anchetă preliminară pe baza faptului de încălcare a legilor și obiceiurilor războiului, combinată cu omor intenționat.

Potrivit anchetei, în noaptea de 10 august 2022, armata rusă, nerespectând normele dreptului internațional umanitar, a efectuat foc de artilerie din sistemele de salvare cu rachete pe cartierele rezidențiale ale orașului Marhaneț, Nikopol. Sunt decedați și răniți.

Au fost avariate peste 20 de clădiri înalte, un palat al culturii, un cămin, două școli, clădirea Consiliului orașului, sedii administrative și mașini ale cetățenilor. Ocupanții au lovit și în satul Vîșcetarasivka, iar în urma bombardamentelor, un locuitor a fost ucis și doi civili au fost răniți. La fel, peste 15 case particulare au fost avariate.


UPDATE 12:55. Perchezițiile desfășurate în dimineața zilei de astăzi au avut loc în legătură cu dosarul penal împotriva inițiat în urma unui protest împotriva războiului în apropiere de Kremlin, pe care l-a desfășurat în iulie.

„La 6:00 dimineața, când eu încă dormeam, 10 angajați ai Comitetului de anchetă și ai poliției au intrat în casa mea. Au prezentat un mandat de percheziție. Mi-au speriat fiica mică. Acum sunt transportată Comisia de anchetă”, a scris jurnalista pe Telegram.


UPDATE 12:00. Rusia a cerut ca pe 11 august să se organizeze o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU în legătură cu situația de la cea mai mare centrală nucleară Zaporojie din Europa, transmite BBC. Moscova acuză Ucraina că a bombardat stația, autoritățile ucrainene cred că forțele armate ale Federației Ruse sunt de vină pentru acest lucru.

Apelul de a organiza o reuniune a Consiliului de Securitate au fost confirmate de Dmitri Polianski, reprezentantul permanent adjunct al Rusiei la ONU.

„Confirm. A fost solicitată o întâlnire privind bombardarea ucraineană a ZNPP", a scris Polianski pe canalul său Telegram. „Acest subiect merită o conversație părtinitoare cu colegii din Consiliul de Securitate. Provocările ucrainene nu trebuie ascunse publicului larg”, a mai adăugat el.

Agenția rusă TASS a mai raportat că Rusia l-a invitat pe șeful Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, Rafael Grossi, să prezinte un raport la această reuniune a Consiliului de Securitate al ONU.

Rapoartele despre un alt bombardament la ZNPP au apărut la sfârșitul săptămânii trecute. Grossi a cerut încetarea oricăror ostilități din vecinătatea centralei nucleare și a spus că bombardarea celei mai mari centrale nucleare din Europa evidențiază pericolul foarte real al unei catastrofe nucleare, care ar putea amenința sănătatea umană și mediul din ​​Ucraina și nu numai.

Compania ucraineană Energoatom raportează că centrala nucleară Zaporojie, care este ocupată de trupele rusești, funcționează cu riscul încălcării standardelor de siguranță împotriva radiațiilor și la incendiu.

Ca urmare a bombardării, una dintre cele trei unități de putere în funcțiune a fost oprită, stația de azot-oxigen și clădirea auxiliară combinată au fost avariate semnificativ.


UPDATE 11:06. Armata ucraineană a distrus nouă avioane rusești în ultima zi, potrivit rezumatului de dimineață al Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei. Cum și unde anume au fost distruse nu este raportat.

Ulterior, Forțele Aeriene ale Ucrainei au raportat pe Facebook că este vorba despre aerodromul militar rusesc „Saki” din Crimeea anexată Rusiei, unde au avut loc cu o zi înainte o serie de explozii.

De asemenea, potrivit Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, armata ucraineană a distrus 15 tancuri rusești, 10 vehicule blindate de luptă, șapte sisteme de artilerie și nouă drone.

Cu o zi înainte, pe 9 august, în satul Novofedorivka din Crimeea anexată Rusiei au avut loc o serie de explozii, în urma cărora o persoană a murit și alte șapte au fost rănite.

Explozii au tunat pe teritoriul aerodromului militar Saki, care este operat de Ministerul rus al Apărării. Aceștia au spus că cauza exploziilor a fost nerespectarea regulilor de securitate la incendiu.

De la Novofedorivka din Crimeea până la cele mai apropiate poziții ale forțelor armate ucrainene din regiunea Herson sunt peste 200 km. Despre disponibilitatea rachetelor din raza corespunzătoare în Forțele Armate ale Ucrainei sau livrările din țările occidentale nu a fost raportat public.


UPDATE 10:29. La domiciliul Marinei Ovsiannikova, jurnalista rusă care a fost demisă de la televiziunea de stat a Rusiei, Pervîi Kanal, după ce a intrat cu o pancartă anti-război în emisie directă la principalului buletin de știri, au loc percheziții, anunță avocatul acesteia Dmitrii Zahvatov, pe canalul său de Telegram. Potrivit apărătorului, în dimineața zilei de astăzi, 10 august, ofițerii „au refuzat să aștepte avocatul și au intrat în casă”.

Potrivit lui Dmitrii Zahvatov, împotriva jurnalistei a fost inițiat un dosar penal în temeiul unui articolu privind difuzarea „falsurilor” despre acțiunile armatei ruse.

După cum a scris avocatul, Ovsiannikova va fi dusă în clădirea principalului departament de investigații al Comitetului de Investigații al Rusiei de la Moscova.


UPDATE 10:10. Estonia s-a alăturat Finlandei și Letoniei pentru a îndemna țările Uniunii Europene să-și închidă granițele pentru călătorii ruși, scrie Politico. Apelul a venit la o zi după ce președintele Ucrainei Vladimir Zelenskiy a cerut țărilor occidentale să interzică intrarea tuturor rușilor pe teritoriile acestor țări, ca răspuns la încercarea de anexare a noilor teritorii ucrainene.

„Nu mai eliberați vize turistice pentru ruși. Vizitarea Europei este un privilegiu, nu un drept al omului. Acum este timpul să punem capăt turismului rus”, a fost mesajul publicat pe Twitter de premierul Estoniei, Kaja Kallas.

Kallas a subliniat că majoritatea intră în UE prin granița de est a blocului cu Rusia, punând o povară pentru Estonia, Letonia și Finlanda ca „puncte unice de acces”.

Premierul finlandez Sanna Marin a declarat luni că „poziția sa personală este că turismul ar trebui să fie restricționat” și că se așteaptă ca această problemă să fie discutată la următoarele summituri ale liderilor UE.

„Nu este corect ca, în timpul în care Rusia duce un război de agresiune, brutal, în Europa, rușii să poată duce o viață normală, să călătorească în Europa, să fie turiști. Nu este corect”, a declarat ea pentru postul public național de televiziune din Finlanda, Yle.

Totodată, ministrul leton de externe, Edgars Rinkevics, și-a exprimat sprijinul pentru o astfel de măsură, declarând într-un interviu anterior pentru Politico că țările UE ar trebui să limiteze eliberarea de vize pentru ruși, cu excepția cauzelor de natură umanitară.

Blocul a emis o serie de sancțiuni împotriva Rusiei de la invadarea Ucrainei, inclusiv interzicerea călătoriilor aeriene în Rusia, dar nu a interzis călătorilor ruși, care pot intra în UE cu autobuzul sau cu mașina.


UPDATE 09:52. În noaptea de 10 august, armata rusă a tras cu sisteme de rachete Grad în regiunea Dnepropetrovsk din Ucraina, a declarat șeful regiunii, Valentin Reznicenko. Potrivit acestuia, armata rusă a atacat cu 80 de rachete în zonele rezidențiale din regiune.

Potrivit lui Reznicenko, orașul Marhaneț și zona așezării Mirovoe au fost atacate.

În urma bombardamentelor de la Marhaneț, potrivit lui Reznicenko, 12 persoane au fost ucise, încă 11 se află în spital, cinci dintre ele sunt în stare gravă.

Peste 20 de clădiri înalte, un centru de prestare a serviciilor administrative, un palat al culturii, un cămin, două școli, clădirea consiliului municipal și alte câteva clădiri administrative au fost avariate.

În plus, potrivit lui Reznicenko, o femeie a murit într-unul dintre satele din regiunea Dnepropetrovsk, a cărei casă a fost complet distrusă.



UPDATE 09:30. Un alt raport al serviciilor secrete britanice despre situația din război spune că Rusia încearcă să creeze un nou corp de armată, care este menit să o ajute să facă față a două sarcini diferite: pe de o parte, să întărească ofensiva în Donbas și pe de o altă parte - pentru a consolida apărarea în fața presupusei ofensive a Forțelor Armate ale Ucrainei în sudul Ucrainei.

Potrivit Ministerului Britanic al Apărării, Corpul III de Armată are sediul la Mulino (regiunea Nijni Novgorod).

„Rusia intenționează probabil să o construiască în mare parte prin batalioane de „voluntari” nou create, care sunt adunate în toată țara și care includ grupuri de voluntari din anumite zone”, se arată în raportul de informații britanice.

Astfel de voluntari li se oferă bonusuri semnificative atunci când sunt trimiși în Ucraina, iar persoanele sub 50 de ani fără studii superioare sunt acceptate în batalioane.

„Corpul de armată rus este de obicei format din 15-20 de mii de oameni, dar probabil că va fi dificil pentru Rusia să mărească numărul Corpului al treilea de armată la o asemenea dimensiune – având în vedere dorința foarte limitată a oamenilor de a se oferi voluntari pentru războiul din Ucraina”, spune serviciile secrete britanice, adăugând că este puțin probabil ca Corpul III de Armată să joace un rol decisiv în acest război.


UPDATE 08:48. Preşedintele american Joe Biden a semnat, marţi, instrumentul de ratificare a protocoalelor de aderare la NATO ale Suediei şi Finlandei.

„Vor face ca NATO să fie şi mai puternic”, a transmis preşedintele. La rândul său, secretarul de stat al SUA Antony Blinken a transmis:

„Abia aşteptăm să le aducem rapid în cea mai puternică Alianţă defensivă din istorie”.


UPDATE 08:18. Forțele ruse care ocupă centrala nucleară Zaporojie reorientează producția de energie electrică a centralei pentru a o conecta la Crimeea, anexată de Moscova în 2014, potrivit operatorului ucrainean Energoatom.

„Pentru a face acest lucru, trebuie mai întâi să deteriorați liniile electrice ale centralei conectate la sistemul energetic ucrainean. Din 7 până în 9 august, rușii au avariat deja trei linii electrice. În acest moment, centrala funcționează cu o singură linie de producție, ceea ce este un mod de lucru extrem de periculos”, a declarat președintele Energoatom, Petro Kotin, pentru televiziunea ucraineană.

Centrala, situată nu departe de peninsula Crimeea, are șase dintre cele 15 reactoare ale Ucrainei și este capabilă să furnizeze energie pentru patru milioane de gospodării.


UPDATE 07:43. Premierul britanic Boris Johnson și președintele francez Emmanuel Macron au afirmat marți, într-o convorbire telefonică pe care au avut-o, că ajutorul militar acordat de țările lor armatei ucrainene „face o diferență semnificativă” în războiul împotriva Rusiei, relatează CNN.

Cei doi lideri „au fost de acord că eforturile Marii Britanii și ale Franței de a antrena și echipa trupele ucrainene au făcut o diferență semnificativă în război”, potrivit unui comunicat de presă emis de Downing Street. Comunicatul precizează că cei doi lideri au convenit, de asemenea, că „nu se poate permite ca oboseala cauzată de războiul din Ucraina să se instaleze” în țările occidentale.


UPDATE 07:20.Lumea începe să recunoască că a făcut o greşeală în 2014, când a decis să nu răspundă cu toată forţa la primii paşi agresivi ai Rusiei”, a declarat Zelenskiy, solicitând noi sancţiuni împotriva Rusiei.

„Nu vom uita că războiul Rusiei împotriva Ucrainei a început odată cu ocuparea Crimeei. Rusia a transformat peninsula noastră, care a fost şi va fi întotdeauna unul dintre cele mai bune locuri din Europa, într-unul dintre cele mai periculoase locuri din Europa. Rusia a adus în Crimeea represiune pe scară largă, probleme de mediu, deznădejde economică şi război. Război. (...) Prezenţa ocupanţilor ruşi în Crimeea este o ameninţare pentru întreaga Europă şi pentru stabilitatea globală. Regiunea Mării Negre nu poate fi sigură atât timp cât Crimeea este ocupată. Nu va exista o pace stabilă şi durabilă în multe ţări de pe malul Mării Mediterane atât timp cât Rusia va putea folosi peninsula noastră ca bază militară”, a declarat Zelenskiy.

„Acest război rusesc împotriva Ucrainei şi împotriva întregii Europe libere a început cu Crimeea şi trebuie să se încheie cu Crimeea - cu eliberarea ei. Astăzi este imposibil de spus când se va întâmpla asta. Dar adăugăm constant componentele necesare formulei de eliberare a Crimeei”, a adăugat el.


REPLICA MEDIA transmite în regim de LIVE TEXT toate evenimentele din Ucraina. Toate știrile despre invazia Rusiei în Ucraina sunt aici pentru fiecare zi: 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie, 27 februarie, 28 februarie, 1 martie, 2 martie, 3 martie, 4 martie, 5 martie, 6 martie, 7 martie, 8 martie, 9 martie, 10 martie, 11 martie, 12 martie, 13 martie, 14 martie, 15 martie, 16 martie, 17 martie, 18 martie, 19 martie, 20 martie, 21 martie, 22 martie, 23 martie, 24 martie, 25 martie, 26 martie, 27 martie, 28 martie, 29 martie, 30 martie, 31 martie, 1 aprilie, 2 aprilie, 3 aprilie, 4 aprilie, 5 aprilie, 6 aprilie, 7 aprilie, 8 aprilie, 9 aprilie, 10 aprilie, 11 aprilie, 12 aprilie, 13 aprilie, 14 aprilie, 15 aprilie, 16 aprilie, 17 aprilie, 18 aprilie, 19 aprilie, 20 aprilie, 21 aprilie, 22 aprilie, 23 aprilie, 24 aprilie, 25 aprilie, 26 aprilie, 27 aprilie, 28 aprilie, 29 aprilie, 30 aprilie, 1 mai, 2 mai, 3 mai, 4 mai, 5 mai, 6 mai, 7 mai, 8 mai, 9 mai, 10 mai, 11 mai, 12 mai, 13 mai, 14 mai, 15 mai, 16 mai, 17 mai, 18 mai, 19 mai, 20 mai, 21 mai, 22 mai, 23 mai, 24 mai, 25 mai, 26 mai, 27 mai, 28 mai, 29 mai, 30 mai, 31 mai, 1 iunie, 2 iunie, 3 iunie, 4 iunie, 5 iunie, 6 iunie, 7 iunie, 8 iunie, 9 iunie, 10 iunie, 11 iunie, 12 iunie, 13 iunie, 14 iunie, 15 iunie, 16 iunie, 17 iunie, 18 iunie, 19 iunie, 20 iunie, 21 iunie, 22 iunie, 23 iunie, 24 iunie, 25 iunie, 26 iunie, 27 iunie, 28 iunie, 29 iunie, 30 iunie, 1 iulie, 2 iulie, 3 iulie, 4 iulie, 5 iulie, 6 iulie, 7 iulie, 8 iulie, 9 iulie, 10 iulie, 11 iulie, 12 iulie, 13 iulie, 14 iulie, 15 iulie, 16 iulie, 17 iulie, 18 iulie, 19 iulie, 20 iulie, 21 iulie, 22 iulie, 23 iulie, 24 iulie, 25 iulie, 26 iulie, 27 iulie, 28 iulie, 29 iulie, 30 iulie, 31 iulie, 1 august, 2 august, 3 august, 4 august, 5 august, 6 august, 7 august și 8 august.


IMPORTANT!!! Este un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.

Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media