Igor Grosu, la întrevederea cu mareșalul Senatului Republicii Polone: „Un partener de încredere al Moldovei, cu care dorim să dezvoltăm o bună colaborare în continuare”

25 ianuarie 2023, 09:29 Politică 94
Președintele Parlamentului Igor Grosu și mareșalul Senatului Republicii Polone.  Sursa: Igor Grosu/ Facebook

Situația de securitate din regiune, criza energetică, lupta cu propaganda, proiectele comune inițiate de țările noastre și cooperarea economică bilaterală au fost discutate de președintele Parlamentului, Igor Grosu, la întrevederea de marți, 24 ianuarie, cu mareșalul Senatului Republicii Polone, Tomasz Grodzki, care se află într-o vizită oficială la Chișinău.

„Polonia rămâne un partener de încredere al Moldovei, cu care dorim să dezvoltăm o bună colaborare în continuare”, a declarat Igor Grosu.

Potrivit unui comunicat, guvernarea de la Chișinău își propune să intensifice potențialul de export pe piața polonă cu fructele, legumele, vinurile noastre.

„Pe parcursul perioadei ianuarie – septembrie 2022, schimburile comerciale moldo-poloneze au avut o creștere semnificativă, dar în 2023 am putea obține o creștere și mai mare”, a remarcat speakerul.

Igor Grosu, de asemenea, și-a exprimat recunoștința pentru suportul politic în cadrul instituțiilor europene și susținerea parcursului nostru european.

„Polonia a fost și este un avocat în procesul nostru de integrare europeană. Apreciem participarea Poloniei la Conferința Platformei de Sprijin pentru Moldova la Berlin, București și Paris”, a precizat președintele Legislativului.

Oficialii ambelor țări au discutat despre consecințele războiului pornit de Rusia în Ucraina, având în vedere că atât Republica Moldova cât și Polonia sunt afectate direct de atacurile cu rachete ale Rusiei.

Alina
publicat de:
Alina Baran
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media