Sinteza ARBI: Sechestru pe o construcție locativă, în valoare de circa 800 de mii de lei. Ce acțiuni au mai fost întreprinse săptămâna trecută

23 ianuarie 2023, 09:03 Justiție 84
Construcții.  Sursa: newsmaker.md

Agenția de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI) a CNA a aplicat sechestru pe o construcție locativă, în valoare de circa 800.000 de lei, săptămâna trecută, într-un caz de abuz de serviciu. În prezent, Agenția are în procedură 176 de delegații pe 125 de cauze penale în privința a 289 de subiecți.

De asemenea, Direcția generală asigurare operativă a efectuat 2 expertize judiciare, dintre care 1 grafoscopică și 1 IT, în procedură fiind alte 61 de expertize. Ofițerii de urmărire penală ai CNA gestionează 340 de cauze penale. Săptămâna precedentă a fost expediată în adresa ARBI o delegație pentru efectuarea investigațiilor financiare paralele.

Direcția legislație a întocmit 5 rapoarte de expertiză și 6 avize. La moment, se lucrează pe 18 materiale, recepționate de la autorități.

Direcția analitică a efectuat 5 analize operaționale și a inițiat 7 noi, alte 61 de studii sunt în procedură. Reprezentantul Serviciului juridic al CNA a participat la 10 ședințe de judecată, iar Direcția testarea integrității profesionale a eliberat 152 de caziere de integritate.

La linia națională anticorupție au fost recepționate 37 de apeluri. În penitenciare se află 10 persoane, arestate în dosarele CNA.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media