Directoarea CNAMUP, suspendată din funcție acum o săptămână, a demisionat din propria inițiativă. Ministra Sănătății: „Toți cei care ați dus-o bine ani de zile, pregătiți-vă să întoarceți banii înapoi”

23 ianuarie 2023, 20:21 Sănătate 201
Ala Nemerenco, Ministra Sănătății.  Sursa: Replica Media

Directoarea suspendată a Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP), Natalia Catanoi, și-a depus cererea de demisie din proprie dorință acum o săptămână, anunță ministra Sănătății, Ala Nemerenco, care a punctat că i-a acceptat cererea și „am dispus prin ordin demiterea”, dar „comisia de anchetă însă își va continua activitatea.”

„Cetățenii care plătesc contribuția în sistemul de asigurări medicale au dreptul să cunoască unde și cum sunt utilizați banii lor și cum în această instituție activau/activează și acum în aparatul administrativ, și nu doar, în diferite funcții familii și clanuri întregi - de la mame, tați, la copii, bunici, gineri, cumnați, soți, soții, nepoți, etc. Mulți dintre ei nici nu se arătau la serviciu. Lucrau în alte instituții și cumulau la CNAMUP. În vară existau și consilieri în cancelarie. Consilieri ai consilierilor. Cu salarii grase. O direcție de relații externe, de parcă instituția e minister de externe. Una de comunicare. Alta de relații cu presa. Asta nu e să îngheți pe UAZ la solicitare…Toți cei care ați dus-o bine ani de zile, pregătiți-vă să întoarceți banii înapoi. Stat în stat acest CNAMUP. De fapt, o căpușă”, a scris Ala Nemerenco pe pagina sa de Facebook.

Amintim că la 16 ianuarie, directoarea Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP), Natalia Catanoi, a fost suspendată din funcție din cauza managementului defectuos al instituției.

Ulterior, ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a venit cu o reacție la declarațiile făcute de șefa Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP), Natalia Catanoi, cu privire la demiterea sa, precizând că aceasta a fost suspendată din funcție, pentru că nu s-a isprăvit „nici cu una din misiunile” înainte de Ministerul Sănătății, precum „restructurarea și modernizarea instituției, îmbunătățirea calității serviciilor medicale” și totodată, pentru că „oferă protecție personală și menține în funcții penali.”
Alina
publicat de:
Alina Baran
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media