„Cetățenii care plătesc contribuția în sistemul de asigurări medicale au dreptul să cunoască unde și cum sunt utilizați banii lor și cum în această instituție activau/activează și acum în aparatul administrativ, și nu doar, în diferite funcții familii și clanuri întregi - de la mame, tați, la copii, bunici, gineri, cumnați, soți, soții, nepoți, etc. Mulți dintre ei nici nu se arătau la serviciu. Lucrau în alte instituții și cumulau la CNAMUP. În vară existau și consilieri în cancelarie. Consilieri ai consilierilor. Cu salarii grase. O direcție de relații externe, de parcă instituția e minister de externe. Una de comunicare. Alta de relații cu presa. Asta nu e să îngheți pe UAZ la solicitare…Toți cei care ați dus-o bine ani de zile, pregătiți-vă să întoarceți banii înapoi. Stat în stat acest CNAMUP. De fapt, o căpușă”, a scris Ala Nemerenco pe pagina sa de Facebook.
Amintim că la 16 ianuarie, directoarea Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP), Natalia Catanoi, a fost suspendată din funcție din cauza managementului defectuos al instituției.
Ulterior, ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a venit cu o reacție la declarațiile făcute de șefa Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP), Natalia Catanoi, cu privire la demiterea sa, precizând că aceasta a fost suspendată din funcție, pentru că nu s-a isprăvit „nici cu una din misiunile” înainte de Ministerul Sănătății, precum „restructurarea și modernizarea instituției, îmbunătățirea calității serviciilor medicale” și totodată, pentru că „oferă protecție personală și menține în funcții penali.”

publicat de: