Scandalul Bismobil Kitchen: Inspectoratul pentru Protecția Consumatorilor avertizează cetățenii cu privire la suspiciunile de înșelătorie din partea companiei

23 ianuarie 2023, 16:30 Societate 207
Bismobil Kitchen.  Sursa: Facebook

Inspectoratul de Stat pentru Supravegherea Produselor Nealimentare și Protecția Consumatorilor (ISSPNPC) a publicat luni, 23 ianuarie, un mesaj în care a avertizat consumatorii cu privire la suspiciunile de înșelătorie din partea companiei Bismobil Kitchen, care s-a pomenit recent în mijlocul unui scandal după ce nu și-ar fi onorat obligațiile contractuale pentru mii de clienți din România care au plătit bani pentru mobilă de bucătărie, dar și din Republica Moldova.

Într-un scurt comunicat de presă, ISSPNPC informează că monitorizează situația creată și că va fi aproape de consumatori pentru a le oferi consultanță gratuită și a interveni pentru protejarea drepturilor acestora față de compania Kitchen Shop SRL, în continuare executor cu denumirea brandului pe piață BISMOBIL KITCHEN, care confecționa mobilă la comanda.

Potrivit instituției, în adresa Inspectoratului a parvenit deja o reclamație din partea unui consumator în legătură cu constatarea clauzelor abuzive în contractul de producere/livrare a bucătăriei, fapt pentru care BISMOBIL KITCHEN va fi citat pentru depunerea explicațiilor și impunerea măsurilor necesare pentru protejarea intereselor economice ale consumatorilor în conformitate cu legislația în vigoare.

„Stimați Consumatori, în cazul în care vi s-au încălcat drepturile, nu ezitați să sesizați ISSPNPC sau să telefonați la Telefonul Consumatorului: 022 51 51 51 pentru consultanță”, au transmis reprezentanții ISSPNPC.

De menționat că directorul și fondatorul companiei Bismobil Kitchen, Mihail Șaran, a fost reținut joi, 19 ianuarie, pe Aeroportul de la Chișinău, în timp ce încerca să părăsească țara.

Împotriva companiei Bismobil Kitchen și a directorului Mihail Șaran au fost înregistrate 15 plângerila Poliție din partea clienților care au încheiat contracte de realizare a bucătăriilor la comandă.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media