Doi polițiști ai IP Ciocana, cercetați penal pentru corupere pasivă de CNA și PA: Ar fi pretins 600 de euro de la o persoană, aflată în căutare, pentru a nu o reține

14 decembrie 2022, 14:02 Justiție 239
Centrul Național Anticorupție (CNA).  Sursa: Replica Media

Doi polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Ciocana sunt cercetați penal, într-un dosar de corupere pasivă, după ce ar fi pretins 600 de euro de la o persoană, aflată în căutare, pentru a nu o reține. Urmărirea penală în acest caz a fost pornită de CNA și Procuratura Anticorupție în urma unui denunț, depus pe data de 19 noiembrie curent.

Potrivit materialelor acumulate, polițiștii ar fi pretins suma de 600 de euro și ar fi primit 400 de euro pentru a nu escorta la sediul Inspectoratului de Poliție persoana anunțată în căutare.

Transmiterea banilor a avut loc pe teritoriul unei spălătorii auto din capitală.

Miercuri, 14 decembrie, CNA și procurorii anticorupție au desfășurat percheziții în biroul de serviciu al șefului interimar al Secției investigații a IP Ciocana și al ofițerului superior de investigații din cadrul Biroului Poliție Criminale, precum și în automobilul de serviciu al celor doi. În urma acțiunilor de urmărire penală, au fost ridicate telefoanele mobile, polițiștii fiind cercetați în stare de libertate.

Procuratura Anticorupție conduce urmărirea penală.

Orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Diana
publicat de:
Diana Severin
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media