Cei cinci moldoveni deportați din Indonezia au fost repatriați în R. Moldova. Ce spune MAEIE despre acest caz

23 decembrie 2022, 14:25 Diaspora 153
Moldoveni, deportați din Indonezia.  Sursa: Coconuts Bali

Cei cinci moldoveni care au fost deportați recent din Indonezia au fost repatriați în Republica Moldova miercuri, pe 21 decembrie, a declarat pentru Replica Media purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe și Intergării Europene (MAEIE), Daniel Vodă. Oficialul a precizat că este vorba de fapt despre două familii, ambele cu copii minori.

Reprezentantul MAEIE a declarat că repatrierea cetățenilor Republicii Moldova a fost posibilă datorită intervenției misiunii diplomatice a țării noastre de la Tokio.

„Autoritățile din Indonezia au anunțat autoritățile noastre despre intenția de repatrierea a 5 cetățeni ai Republicii Moldova pe motivul încălcării regimului de ședere în țara respectivă, inclusiv aplicându-se temporar interdicția de a reveni în statul asiatic. Este vorba despre trei maturi - două femei și un bărbat, și 2 copii minori.

După intervenția misiunii noastre diplomatice la Tokio și a Consulatului onorific al Republicii Moldova în Indonezia, în cooperare cu autoritățile locale au fost identificate soluții logistice pentru revenirea acasă a cetățenilor moldoveni”, a declarat Daniel Vodă.

El a mai spus că cetățenii moldoveni au revenit acasă pe 21 decembrie 2022.

Amintim că autoritățile indoneziene au deportat cinci moldoveni și un cetățean rus după ce aceștia au ocupat abuziv o vilă din Bali, pretinzând că locuința este „un dar de la Dumnezeu”.

Potrivit autorităților locale, cei cinci moldoveni, între care doi copii minori, au fost reținuți încă în luna aprilie 2022. Ei au fost expulzați, după o lungă procedură de deportare abia pe 20 decembrie, în timp ce persoana cu cetățenie rusă - care este o femeie de 23 de ani, a părăsit țara în septembrie.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media