Actrița română, cunoscută pentru rolul Catrinei din „Moromeții”, Luminiţa Gheorghiu, a decedat la 71 de ani

5 iulie 2021, 11:56 Film 188
Actrița română, Luminiţa Gheorghiu.  Sursa: www.g4media.ro

Actriţa Luminiţa Gheorghiu, cunoscută pentru o bogată filmografie care include peliculele „Moromeţii”, „Moartea domnului Lăzărescu”, „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”, a murit la vârsta de 71 de ani, scrie AGERPRES.

„A murit una dintre cele mai mari actriţe pe care le-am avut, Luminiţa Gheorghiu. Dumnezeu s-o odihnească!”, a scris, luni, pe Facebook, actorul Andi Vasluianu.

Luminiţa Gheorghiu s-a născut la 1 septembrie 1949, la Bucureşti. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică în 1972, la clasa lui Ion Cojar. La începutul carierei a jucat pe scena Studioului Casandra, a interpretat roluri la Teatrul "Mihai Eminescu" din Botoşani şi Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ.

În 1987 a jucat în filmul „Moromeţii”, în regia lui Stere Gulea, iar în ultimii 20 de ani a fost protagonista unor pelicule celebre, multe dintre ele premiate, precum „Marfa şi banii”, „Moartea domnului Lăzărescu”, ambele regizate de Cristi Puiu, „A fost sau n-a fost?” în regia lui Corneliu Porumboiu, „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile” de Cristi Mungiu, „Nunta mută” a lui Horaţiu Mălăele, „Poziţia copilului” în regia lui Călin Netzer.

Alina
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media