Actrița română, cunoscută pentru rolul Catrinei din „Moromeții”, Luminiţa Gheorghiu, a decedat la 71 de ani

5 iulie 2021, 11:56 Film 260
Actrița română, Luminiţa Gheorghiu.  Sursa: www.g4media.ro

Actriţa Luminiţa Gheorghiu, cunoscută pentru o bogată filmografie care include peliculele „Moromeţii”, „Moartea domnului Lăzărescu”, „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”, a murit la vârsta de 71 de ani, scrie AGERPRES.

„A murit una dintre cele mai mari actriţe pe care le-am avut, Luminiţa Gheorghiu. Dumnezeu s-o odihnească!”, a scris, luni, pe Facebook, actorul Andi Vasluianu.

Luminiţa Gheorghiu s-a născut la 1 septembrie 1949, la Bucureşti. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică în 1972, la clasa lui Ion Cojar. La începutul carierei a jucat pe scena Studioului Casandra, a interpretat roluri la Teatrul "Mihai Eminescu" din Botoşani şi Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ.

În 1987 a jucat în filmul „Moromeţii”, în regia lui Stere Gulea, iar în ultimii 20 de ani a fost protagonista unor pelicule celebre, multe dintre ele premiate, precum „Marfa şi banii”, „Moartea domnului Lăzărescu”, ambele regizate de Cristi Puiu, „A fost sau n-a fost?” în regia lui Corneliu Porumboiu, „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile” de Cristi Mungiu, „Nunta mută” a lui Horaţiu Mălăele, „Poziţia copilului” în regia lui Călin Netzer.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media