Parlamentul a instituit moratoriu, pentru o perioadă de 3 ani, asupra recoltării maselor lemnoase

23 aprilie 2021, 15:14 Mediu 23
Parlamentul RM.  Sursa: Replica Media

Parlamentul a aprobat în cadrul ședinței de astăzi, 23 aprilie, un proiect ce prevede instituirea moratoriului, pentru o perioadă de 3 ani, asupra recoltării maselor lemnoase. Acesta are drept scop stoparea tăierilor masive ilicite a pădurilor și conservării resurselor naturale epuizabile.

Conform documentului, se vor permite doar lucrările de igienă și igienizare și în cazuri excepționale pentru prevenirea sau lichidarea consecințelor calamităților naturale, catastrofelor și avariilor tehnogene. La fel, excepții vor fi lucrările privind soluționarea problemelor ce vizează securitatea statului, construcția obiectelor de menire specială: drumuri publice naționale, linii de transport de energie electrică de înaltă tensiune, conducte de gaze sau petrol conform prevederilor art.78 alineatul (2) al Codului silvic.

În urma controalelor efectuate în cursul lunii mai a anului 2020, la primul control au fost depistate – 45% tăieri ilegale, iar la al doilea control – 22%.
Replica
publicat de:
Replica Media
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmareste-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informatii de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media