Baronul romilor, Artur Cerari, despre conflictul interetnic de la Ocnița: „Am reglat situația”

25 iunie 2021, 21:56 Societate 1161
Artur Cerari, baronul romilor din Republica Moldova.  Sursa: www.sputnik.md

Baronul romilor din Republica Moldova, Artur Cerari, într-un interviu pentru NewsMaker, a declarat că conflictul interetnic de la Otaci, ce s-a iscat acum două zile, a fost aplanat.

„Am soluționat deja conflictul. Părțile și-au cerut iertare reciprocă. După cum se spune, nu devii cel mai bun prieten până nu te bați. Slavă Domnului că nu a existat vărsare de sânge, oamenii legii au intervenit la timp. Doar că cei care au provocat această situație erau puțin beți, i-au spus fetei cât de frumoasă și de singură e. Apoi, soțul acesteia a ieșit din râu și a spus - „de ce vă legați de soția mea (conflictul a început cu un incident care a implicat o fată, colega ei de clasă și mai mulți romi, spune redacția NewsMaker). Și de aici s-a încins conflictul. A fost chemată Poliția, care i-a interogat pe cei implicați. Există leziuni corporale minore, o amendă, o sancțiune administrativă. După sancționarea acestora, persoanele au fost eliberate”, a mărturisit Artur Cerari.

Întrebat dacă intervenția autorităților locale e binevenită în aceste cazuri, baronul romilor a spus că „intervenția autorităților centrale este întotdeauna binevenită.”

„Este necesar să interveniți la timp și nu după luptă și capete zdrobite. Dar, din păcate, există și omisiuni și probleme”, a conchis Cerari.


La data de 24 iunie a avut loc o bătaie în masă la Otaci, raionul Ocnița. Mai multe persoane s-au luat la ceartă cu romii din localitate. Potrivit Nord News, participanții la conflict și-au împărțit pumni și picioare în plină stradă, și au folosit spray lacrimogen.

Nord News scrie că totul a început acum câteva zile. O adolescentă se plimba pe malul Nistrului când a fost bruscată de romi. În ajutorul fetei a venit un minor de 14 ani, dar și un tânăr de 18 ani. Cei doi au fost bătuți de trei rromi. Ultimul este internat la spital. Acum, localnicii vor să alunge cetățenii de etnie romă din localitate.

Alina
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media