FOTO/ Un pasager al cursei Istanbul-Chișinău, prins cu valiza ticsită cu medicamente anti-COVID-19 nedeclarate

29 ianuarie 2022, 10:40 Societate 142
Medicamente anti-COVID, depistate în valiza unui cetățean străin.  Sursa: customs.gov.md

Un cetățean străin de 41 de ani, pasager al cursei Istanbul-Chișinău, este cercetat de oamenii legii după ce a încercat să introducă ilegal în Republica Moldova 344 de cutii cu medicamente anti-COVID-19. Bărbatul a ascuns produsele medicamentoase în bagajul de cală, fără a le declara în cadrul controlului vamal.

Cazul a avut loc ieri în jurul orei 12:30, când funcționarii vamali au redirecționat un pasager al cursei Istanbul-Chișinău, care selectase coridorul verde (nimic de declarat), pe coridorul roșu - pentru efectuarea controlului fizic detaliat.

În cadrul scanării bagajului de cală al bărbatului, funcționarii vamali au observat mai multe obiecte omogene în valiza acestuia. Astfel, ca urmare a controlului fizic efectuat, vameșii de la Aeroport au descoperit 344 de cutii cu medicamente „Molenzavir”, „Molvir”, „Monuvir” și „Emorivir” – preparate cu indicație specifică pentru tratamentul SARS-CoV-2.

Potrivit informațiilor preliminare, medicamentele au fost procurate din Bangladesh și urmau să fie comercializate ilegal în Republica Moldova. Drept urmare, bunurile au fost confiscate, iar cercetările continuă în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor.


Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media