Siegfried Mureșan: „Noi, Uniunea Europeană și Republica Moldova, avem aceleași priorități: redresare economică, digitalizare, tranziția verde, combaterea corupției și apărarea statului de drept”

20 ianuarie 2022, 16:05 UE 76
Siegfried Mureșan .  Sursa: Siegfried Mureșan via Facebook

Deputatul european Siegfried Mureșan, vicelider al Grupului PPE din Parlamentul European anunță desfășurarea unei ședințe a Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Republica Moldova. Într-o postare pe pagina sa de facebook, Mureșan a anunțat principalele priorități în colaborarea dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova, menționând că „avem acum o mai mare oportunitate decât oricând de a ajuta Republica Moldova să se dezvolte”.

„Avem un pachet de reforme și investiții de 600 de milioane de euro pe care Comisia Europeană l-a aprobat pentru Republica Moldova anul trecut. Trebuie să ajutăm autoritățile de la Chișinău să implementeze acest pachet, astfel încât oamenii să beneficieze cât mai mult și cât mai repede de acești bani”, a menționat Siegfried Mureșan.

Europarlamentarul a vorbit și de suportul bugetar anunțat anterior de UE în valoare de 150 de milioane de Euro, care urmează să fie aprobat în curând de Parlamentul European.

„Noi, Uniunea Europeană și Republica Moldova, avem aceleași priorități: redresare economică, digitalizare, tranziția verde, combaterea corupției și apărarea statului de drept. Obiectivul nostru este să avem rezultate concrete pe toate aceste domenii în următoarea perioadă. De aceea, am agreat astăzi că vom întări cooperarea la nivel parlamentar, împreună cu colegii din Parlamentul Republicii Moldova, pentru a ajuta la implementarea reformelor la Chișinău în toate aceste domenii și la dezvoltarea Republicii Moldova în interesul cetățenilor săi”, a încheiat Mureșan.


Cristian
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media