ULTIMA ORĂ! ANSP confirmă prezența variantei Omicron a COVID-19 în Republica Moldova

11 ianuarie 2022, 11:16 Sănătate 229
Oameni pe stradă.  Sursa: Replica Media

Agenția Națională în Sănătate Publică confirmă prezența variantei Omicron a COVID-19 în Republica Moldova. Potrivit directorului ANSP, Nicolae Jelamschi, au fost confirmate primele 16 cazuri de infectare cu această tulpină. Datele au fost prezentate marți, 11 ianuarie, în cadrul unei conferințe de presă.

„ Au fost confirmate primele 16 cazuri de infectare cu această tulpină. Nouă persoane dintre aceste 16, nouă persoane sunt nevaccinate, opt persoane se află în tratament la domiciliu. Opt persoane sunt spitalizate, două dintre ele se află stare medie spre gravă” , potrivit directorului ANSP.

În rezultatul secvențierii, ponderea probelor care au arătat prezența variantei Omicron, din totalul celor selectate, este de 10,7%.

Varianta Omicron a fost confirmată la 15 adulți și un copil de două luni. În total, opt persoane confirmate cu varianta Omicron sunt spitalizate, iar alte opt primesc tratament la domiciliu. Nouă persoane din cele 16 confirmate cu varianta Omicron nu sunt vaccinate.

De la începutul pandemiei, în țara noastră au fost înregistrate 382 124 de cazuri de COVID-19. În Republica Moldova predominantă continuă să fie varianta Delta, arată datele Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

Până acum în Republica Moldova au fost administrate 1.803.710 doze de vaccin împotriva COVID-19.

Vaccinarea împotriva COVID-19 este gratuită și recomandată de autoritățile sanitare de nivel național și internațional, fiind o metodă eficientă pentru a opri pandemia.

Totodată, autoritățile anunță că rata de vaccinare în rândul populației R. Moldova a atins pragul de 29%.

Diana
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media