Lângă aceștia au fost și membrii fostului Guvern socialist - fosta viceprim-ministră pentru Reintegrare, actuala membră a Comitetului Executiv al PSRM - Olga Cebotari, ex-ministrul de Interne Pavel Voicu, dar și fostul ministru al Apărării Victor Gaiciuc. De asemenea, au fost prezenți colegii de bloc al socialiștilor - comuniștii Oleg Reidman, Constantin Starîș, Diana Caraman.
Manifestanții la eveniment s-au adunat în Piața Marii Adunări Naționale, după care au mărșăluit pe jos spre complexul memorial Eternitate. Pe drum, „Garda Tânără”, organizația de tineret a PSRM, purtând chipiuri oranj și tricoruri negre sau portocalii pe care era scris „pobeda” (tr.ro. „victorie”) a fluturat steaguri roșii cu secera şi ciocanul, a scandat „pobeda”, „fascismul nu va trece”, „mulțumim pentru victorie”, dar a și răsunat cântecul patriotic rusesc „katiușa”.
Așa cum a spus anterior, Igor Dodon și-a agățat panglica „Sfântul Gheorghe” în piept, lucru pe care l-au făcut restul socialiștilor și comuniștilor, sfidând astfel legea care interzice simbolurile războiului. Totuși, fosta prima doamnă Galina Dodon nu a urmat exemplul soțului său și nu și-a afișat în piept panglica negru oranj. Însă fiul cel mic al familiei Dodon a fost alături de părinții săi, fiind îmbrăcat într-o uniformă militară.
Liderul PCRM, actual deputat în lista BCS, Vladimir Voronin s-a alăturat marșului mai aproape de complexul memorial Eternitate. Bătrânul comunist la fel a sfidat legea care interzice purtarea panglicii Sf. Gheorghe.
Unii manifestanți au luat exemplul aleșilor poporului și au purtat banda bicoloră negru oranj.
Potrivit șefului IGP, Viorel Cernăuțeanu, pe parcursul zilei de astăzi pe întreg teritoriul Republicii Moldova, în 50 de localități au avut loc manifestații la care au participat în jur de 37 de mii de persoane, dintre care în Chișinău la evenimente au participat aproximativ 7 mii de persoane. Pe parcurs, Poliția a înregistrat 42 de materiale cu privire la încălcări ale legislației în care sunt vizate 90 de persoane.
Dintre acestea 24 deja au fost identificate, iar altor 12 le-au fost întocmite procese verbale în temeiul art. 365 /5 din Codul Contravențional al Republicii Moldova.
