Japonia se alătură liderilor G7 şi anunță că va impune un embargo asupra importurilor de petrol din Rusia

9 mai 2022, 12:42 Externe 95
Fumio Kishid, prim-ministrul Japoniei.  Sursa: The Yomiuri Shimbun/A

Japonia anunță că va impune „în principiu” un embargo asupra importurilor de petrol din Rusia, ca parte a deciziei liderilor G7 de a contracara invazia Rusiei în Ucraina, a declarat premierul japonez Fumio Kishida, după o întâlnire online a liderilor G7 duminică, relatează CNN.

„Unitatea G7 este esenţială în acest moment şi, pe baza declaraţiei liderilor G7, am decis, în principiu, să impunem un embargo asupra petrolului rusesc”, a declarat premierul japonez Kishida, luni.

El a subliniat că a fost o „decizie grea”, deoarece Japonia ”se bazează pe importuri în ceea ce priveşte majoritatea resurselor sale energetice”.

Kishida nu a specificat exact când va aplica Japonia un embargo asupra importurilor de petrol provenite din Rusia

Japonia importă ţiţei din Rusia, care a reprezentat 3,6% din importurile de ţiţei în 2021, în vederea diversificării surselor de aprovizionare, potrivit datelor publicate în aprilie de Ministerul japonez al Comerţului

La începutul lunii mai, ministrul japonez al Economiei, Comerţului şi Industriei, Koichi Hagiuda, a declarat că, în contextul în care Japonia „are resurse limitate”, este dificil să se alăture imediat planurilor Uniunii Europene de a interzice importurile de petrol din Rusia.

Reuniunea G7 a avut loc online la solicitarea Germaniei şi au participat liderii naţiunilor G7, precum şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Diana
publicat de:
Diana Severin
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media