VIDEO/ Deputații gafează fiind întrebați despre prețul unei călătorii cu transportul public, dar se arată deranjați de intenția primarului de a majora tariful. Furculiță: Eu utilizez mașina de serviciu. Cu troleibuzul, dacă nu greșesc, costă 3 lei

12 mai 2022, 14:02 Politică 143
stradă, stație, oameni, primăvara, troleibuz.  Sursa: Replica Media

Unii dintre deputații Parlamentului de la Chișinău se pare că nu au circulat niciodată cu transportul public din capitală. Deși declară că se deplasează deseori cu troleibuzul sau autobuzul, unii aleși ai poporului nu cunosc prețul unei călătorii, însă se arată deranjați de intenția primarului capitalei, Ion Ceban, de a majora tariful.

Subiectul transportului public din Chișinău a revenit în actualitate după ce primarul Ion Ceban a anunțat că va propune Consiliului Municipal Chișinău reintroducerea pe ordinea de zi a subiectului cu privire la tariful la transportul public municipal.

Cât timp însă proiectul de decizie este încă pe masa aleșilor municipali, am întrebat deputații ce părere au despre inițiativa de triplare a prețului la o călătorie cu troleibuzul și dublare la una cu autobuzul.

Astfel, majoritatea legiuitorilor s-au arătat împotriva majorării tarifului, iar unii au precizat că edilul trebuie să justifice această intenție prin argumente solide.

Deși locuiesc în municipiul Chișinău, unii dintre parlamentari nu cunosc măcar prețul actual la o călătorie cu transportul publice care circulă pe străzile capitalei. Fiind întrebați, unii au dat răspuns corect, alții însă au gafat.

Cum au răspuns deputații vedeți mai jos:Tariful pentru o călătorie cu transportul public este stabilit de Consiliul Municipal Chișinău. Ultima dată tariful pentru călătria cu troleibuzul a fost majorat în septembrie 2009, iar tarifele pentru maxi-taxiuri au fost actualizate în anul 2006.

Alina
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media