Un lot de carne de pasăre refrigerată contaminată cu Salmonella, retrasă de pe piață

5 mai 2022, 18:51 Nutriție 371
Carne de pasăre refrigerată.  Sursa: ansa.gov.md

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) informează astăzi, 5 mai, că a depistat serotipul Salmonella în carnea de pasăre în asortiment de la operatorul din domeniul alimentar: ÎM „PB-NORD” S.R.L, distribuitor: ETALONUS GRUP SRL și că a inițiat procedura de retragere din rețeaua de comerț și rechemare de la clienți a produsului.

Informații despre produs:
Motivul retragerii: prezența Salmonella enteritidis (depistat în urma controlului ANSA).
Denumirea produsului: Carne de pasăre refrigerată.
Producător: ÎM ,,PB-NORD” S.R.L
Distribuitor: ETALONUS GRUP S.R.L
Lot: Expiră la data 09.05.2022
În conformitate cu legislația în vigoare, operatorii din domeniul alimentar deținători ai produselor neconforme sunt obligați să le retragă de pe piață și să coopereze cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor privind acțiunile întreprinse pentru evitarea sau reducerea riscurilor pentru sănătatea umană prezentate de un produs alimentar neconform.
„Operatorii din domeniul alimentar deținători de produse alimentare neconforme reglementărilor aplicabile din domeniul alimentar care nu au luat măsuri de retragere a acestor produse de pe piață sunt pasibili de răspundere juridică. Persoanele care au achiziționat aceste produse sunt rugați să nu le consume, și sunt în drept să le returneze magazinului de unde le-au procurat”, anunță ANSA.
În cazul în care se depistează produse alimentare neconforme sau abateri de la prevederile legislației pentru protecția consumatorului, cetățenii sunt îndemnați să depună petiție la Agenție.
Linia Verde: 0 800 800 33;
Viber: 067675544;
Alina
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media