Un lot de carne de pasăre refrigerată contaminată cu Salmonella, retrasă de pe piață

5 mai 2022, 18:51 Nutriție 579
Carne de pasăre refrigerată.  Sursa: ansa.gov.md

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) informează astăzi, 5 mai, că a depistat serotipul Salmonella în carnea de pasăre în asortiment de la operatorul din domeniul alimentar: ÎM „PB-NORD” S.R.L, distribuitor: ETALONUS GRUP SRL și că a inițiat procedura de retragere din rețeaua de comerț și rechemare de la clienți a produsului.

Informații despre produs:
Motivul retragerii: prezența Salmonella enteritidis (depistat în urma controlului ANSA).
Denumirea produsului: Carne de pasăre refrigerată.
Producător: ÎM ,,PB-NORD” S.R.L
Distribuitor: ETALONUS GRUP S.R.L
Lot: Expiră la data 09.05.2022
În conformitate cu legislația în vigoare, operatorii din domeniul alimentar deținători ai produselor neconforme sunt obligați să le retragă de pe piață și să coopereze cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor privind acțiunile întreprinse pentru evitarea sau reducerea riscurilor pentru sănătatea umană prezentate de un produs alimentar neconform.
„Operatorii din domeniul alimentar deținători de produse alimentare neconforme reglementărilor aplicabile din domeniul alimentar care nu au luat măsuri de retragere a acestor produse de pe piață sunt pasibili de răspundere juridică. Persoanele care au achiziționat aceste produse sunt rugați să nu le consume, și sunt în drept să le returneze magazinului de unde le-au procurat”, anunță ANSA.
În cazul în care se depistează produse alimentare neconforme sau abateri de la prevederile legislației pentru protecția consumatorului, cetățenii sunt îndemnați să depună petiție la Agenție.
Linia Verde: 0 800 800 33;
Viber: 067675544;
Alina
publicat de:
Alina Baran
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media