Mai multe curse FlyOne, anulate. AAC: Vom investiga activitatea acestei companii aeriene

9 iulie 2022, 15:38 Auto 111
Compania FlyOne.  Sursa: diez.md
Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) anunță astăzi, 9 iulie, prin intermediul paginii de Facebook, că s-a autosesizat urmare a anularii mai multor curse a operatorului național FlyOne și susține că va investiga activitatea acestei companii aeriene, circumstanțele care au dus la anularea mai multor curse aeriene dar și condițiile în care sunt respectate drepturile consumatorilor.

În cazul în care vor fi depistate neconformități, Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) își rezervă dreptul de a retrage, suspenda sau anula actele permisive ale operatorului aerian, precizează AAC.

Mai devreme, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a declarat că primit mai multe plângeri de la cetățeni, referitor la anularea curselor de zbor ale companiei FlyOne.

„Astăzi, alte 5 curse au fost anulate. În acest sens, am dat indicație Autorității Aeronauticii Civile să investigheze în detaliu activitatea acestei companii și să retragă/modifice/suspende actele permisive în cazul în care aceasta nu își poate onora angajamentele față de oamenii cărora le vinde bilete. Revin cu detalii”, a scris Spînu pe pagina sa de Facebook.

Într-un comentariu pentru TV8, fondatorul companiei, Vladimir Cebotari, a asigurat că vor fi identificate soluții ca pasagerii să ajungă la destinațiile dorite în timp optim.

Cebotari a adăugat că una dintre cauzele anulării curselor ar fi „constrângerea dictată de unele limitări ale proprietarilor de aeronave de a lăsa navele să fie operate în R. Moldova și spre R. Moldova, din cauza situației războiului de la frontieră.”

Alina
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media