FOTO/ 36 de obiecte de infrastructură, distruse în regiunea Donețk, în ultimele 24 de ore: Cel puțin 6 uciși și 12 răniți, în urma bombardamentelor

16 mai 2022, 13:35 Ucraina 82
Case distruse în regiunea Donețk.  Sursa: Poliția Națională a Ucrainei/ Hromadske

Cel puțin șase cetățeni au fost uciși și 12 răniți în regiunea Donețk, în urma bombardamentelor rusești din regiune lansate în ultimele 24 de ore, potrivit Poliției ucrainene, scrie Hromadske.

Potrivit sursei citate, rușii au tras bombe aeriene, rachete aer-sol și sisteme cu reacție „Grad” și „Smerci”.

Sursa/ Poliția Națională a Ucrainei

În total, în urma bombardamentelor, au fost afectate în total de zece localități: Mariupol, Avdiivka, Torețk, Lîman, Soledar, Zalizne, Bahmut, New York, Dibrova și Bahmutske.

Sursa/ Poliția Națională a Ucrainei

Distrugerile includ case, o moschee, o fabrică, cafenele și infrastructură critică.

Sursa/ Poliția Națională a Ucrainei

Oamenii legii au documentat deja crimele de război rusești și au lansat anchete preliminare în temeiul articolului privind încălcările legilor și obiceiurilor războiului, care se pedepsește de la 8 ani de închisoare până la închisoare pe viață.

Situația din regiune

Săptămâna trecută, Forțele Armate ucrainene au respins 93 de atacuri rusești în regiunile Luhansk și Donețk. În special, pe 15 mai, apărătorii ucraineni au respins 17 atacuri inamice, iar luptele continuă în încă două localități.

De-a lungul întregii linii de apărare, armata rusă folosește avioane de luptă, mai multe lansatoare de rachete, artilerie cu țevi de calibru mare, tancuri și mortare de diferite sisteme.

Alina
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media