Ajutor financiar pentru comunitățile și familiile din Chișinău care găzduiesc refugiați. Pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a obține asistența unică

15 aprilie 2022, 12:33 Societate 285
Refugiați.  Sursa: border.gov.md

Mecanismul de acordare a asistenței financiare WFP pentru comunitățile și familiile din orașul Chișinău care găzduiesc persoane refugiate din Ucraina a fost definitivat de către municipalitate, în parteneriat cu Programul Alimentar Mondial (WFP), organizația Changing LIVES saving LIVES și World Vision International.

Astfel, familiile-gazdă din orașul Chișinău vor primi o asistență financiară unică de 3.500 lei (190 dolari SUA).

Sunt eligibile persoanele care găzduiesc în prezent cel puțin doi refugiați din Ucraina, pentru o perioadă de minim o săptămână.

Pentru a beneficia de ajutorul anunțat, familiile-gazdă se vor înregistra online pe platforma www.uahelp.md, completând pașii cu informația indicată, pentru ca ulterior să poată primi banii la oficiile Western Union.

Totodată, Primăria municipiului Chisinau a identificat 5 oficii, în fiecare sector al capitalei, pentru înregistrarea online a acelor familii-gazdă (persoane) care nu au posibilitatea de a se înregistra de sine stătător.

Adresele oficiilor amplasate în sectoarele orașului:

Sectorul Botanica: - Pretura Botanica (str. Teilor 10)

Sectorul Buiucani: - Pretura Buiucani (str. Mihai Viteazul 2)

Sectorul Centru: - Pretura Centru, (str. Bulgară 43)

Sectorul Ciocana: - Pretura Ciocana (bd. Mircea cel Bătrân 4/3)

Sectorul Râșcani: - Centrul de plasament temporar a persoanelor refugiate Patria-Lukoil (str. Studenților 7/5).

Înregistrarea online pe www.uahelp.md va fi disponibilă din 15 aprilie, iar oficiile pentru înregistrarea online vor fi deschise de luni, 18 aprilie 2022.

D asemenea, este instituită și o linie fierbinte +373 60865841 (inclusiv Viber), unde persoanele interesate vor fi ghidate pentru utilizarea platformei „uahelp.md” și vor putea adresa întrebări, după caz.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne (MAI), în total, pe teritoriul Republicii Moldova sunt 96.248 cetățeni străini, dintre care 48.437 sunt minori (cetățeni ucraineni și de alte naționalități ce au intrat pe segmentul MD-UA).

În perioada 24 februarie, ora 04:00 - 15 aprilie, ora 06:00, de către Biroul migrație și azil au fost preluate 6.343 cereri de azil.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media