Administrația pro-Moscova anunță că în regiunea Herson va începe să activeze prima bancă rusească

7 iunie 2022, 12:53 Ucraina 134
Proteste la Herson.  Sursa: captură video

Așa-zisul „șef adjunct al administrației militaro-civile” din regiunea ocupată Herson, Kirill Stremousov, a anunțat astăzi, 7 iunie, despre deschiderea primei bănci rusești cu drepturi depline în regiune, urmând a fi posibilă deschiderea de conturi într-o lună și jumătate, scrie TASS.

„Banca își începe literalmente activitatea în această săptămână. Băncile ucrainene, din cauza comunicațiilor care au fost avariate de armata ucraineană, nu vor mai lucra pe teritoriul regiunii Herson. <...> În viitorul apropiat, în decurs de o lună și jumătate, oamenii vor putea deja să deschidă conturi chiar și prin internet”, a spus Stremousov.

El a adăugat că acum se formează un sistem de bancomate, completare a conturilor de comunicații mobile și alte funcții.

„Totul este o chestiune de timp, în curând oamenii ar putea chiar să încerce să-și plătească facturile în sistemul bancar rusesc”, a spus Stremousov.

Stremousov a mai precizat că până acum totul este la nivel experimental, dar nu a precizat denumirea băncilor.

„Ținând cont de sancțiunile care se introduc astăzi, acestea sunt bănci pe platforma rusă, bănci ale Federației Ruse. Sarcina este să obținem rezultatul maxim pentru ca sistemul bancar să funcționeze”, a explicat el.

La 28 mai, regiunea Herson ocupată de ruși a trecut la ora Moscovei, a declarat pentru RIA Novosti, Kirill Stremousov, așa-zisul adjunct al șefului al autointitulatei „administrații militaro-civile” a regiunii.

La 25 mai, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat un Decret prin care permite obținerea cetățeniei ruse de către locuitorii din regiunile Herson și Zaporojie din Ucraina ocupate de ruși prin procedură simplificată, iar potrivit BBC, anterior, „noile autorități de acolo” și-au anunțat intenția de a se alipi Rusiei.

La 23 mai, noile autorități pro-ruse din regiunea ucraineană Herson, cucerită de Moscova, au făcut moneda rusă, rubla, moneda oficială alături de hrivna ucraineană.

Alina
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media