Peste 130.000 dolari și alte sume impunătoare de bani – ridicate în Ocnița, într-un dosar de droguri introduse în R. Moldova din Ucraina

26 mai 2022, 11:50 Justiție 202
Bani sechestrați.  Sursa: PCCOCS

Oamenii legii legii au descins cu percheziții la cinci persoane din Ocnița, suspectate într-un dosar de trafic de droguri introduse în Republica Moldova din Ucraina. Sub conducerea oficiului „Nord” al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), au fost efectuate șase percheziții, în urma cărora au fost ridicate diferite cantități și tipuri de droguri, purtători de informații și sume importante de bani în valută străină despre care se crede că ar fi provenit din vânzarea drogurilor.

Potrivit PCCOCS, perchezițiile s-au desfășurat miercuri, de comun cu angajații Inspectoratului Național de Investigații și cu angajații brigăzii cu destinație specială „Fulger.”

Acțiunea a fost inițiată urmare a bănuielii rezonabile că aceștia ar face trafic de droguri, în orașul Otaci al raionului. Astfel, au fost ridicate droguri de tip marijuana, amfetamină și PVP („sare”) introduse în țară din Ucraina, în martie 2022; dispozitive pentru consumarea drogurilor; purtători de informații cu date folosite la comiterea infracțiunii; precum și sume de bani despre care oamenii legii bănuiesc că ar proveni din vânzare de droguri: peste 130.000 de dolari americani, aproape 40.000 euro, 4.000 lire sterline și 1000 de hrivne.

În rezultat, a fost reținut un bărbat, iar procurorii PCCOCS urmează să solicite plasarea acestuia în arest, timp în care acesta se prevalează de prezumția nevinovăției, până la pronunțarea hotărârii judecătorești finale. În ceea ce privește un alt bănuit, cu rol de organizator, acesta a fost reținut în flagrant de autoritățile din Ucraina.

Investigațiile continuă, în vederea stabilirii altor persoane care au participat ori au favorizat la comiterea infracțiunilor.Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media