Turcia acuză „unele ţări din NATO că își doresc ca războiul din Ucraina să continue”, iar „obiectivul lor este slăbirea Rusiei”

21 aprilie 2022, 09:35 Externe 188
Ministrul de externe al Turciei, Mevlut Cavusoglu.  Sursa: Reuters

Ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu susține că ţări membre NATO doresc un război de durată în Ucraina pentru a slăbi Moscova, informează AFP.

„Există ţări din NATO care doresc ca războiul să continue", a declarat şeful diplomaţiei turce, potrivit Agerpres.

„Obiectivul lor este slăbirea Rusiei”, a adăugat Cavusoglu, în timp ce negocierile ruso-ucrainene, care ar fi trebuit să continue online de la ultima întâlnire faţă în faţă de la Istanbul la sfârşitul lunii martie, par să se fie blocat.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat miercuri că ucrainenii „nu încetează să revină asupra a ceea ce s-a căzut de acord".

Membră NATO şi aliat al Ucrainei, ţară căreia i-a livrat drone de luptă, Turcia încearcă încă de la începutul conflictului din Ucraina să medieze între Moscova şi Kiev.

Negocierile ruso-ucrainene au ajuns la un nivel extrem de scăzut după ultimele evenimente din războiul provocat de Rusia în Ucraina. Miercuri dimineață purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova a declarat că Rusia a pierdut încrederea în negociatorii ucraineni.

Tot miercuri, 20 aprilie, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, a anunțat că Rusia a expediat un document al unui proiect de acord cu Ucraina care „prezintă formulări foarte exacte și elaborate. Mingea e pe terenul ucrainean, așteptăm un răspuns”, a spus Peskov, fără a oferi mai multe detalii.

Diana
publicat de:
Diana Severin
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media