Cooperarea bilaterală cu SUA, discutată de președinta Maia Sandu cu noul ambasador Kent Logston

16 februarie 2022, 16:37 Politică 188
Președinta Maia Sandu și noul ambasador al SUA la Chișinău Kent Logston.  Sursa: presedinte.md

Președinta Maia Sandu a avut astăzi, 16 februarie, o întrevedere cu noul ambasador al Statelor Unite ale Americii la Chișinău, E.S. Kent Logsdon, după înmânarea de către acesta a scrisorilor de acreditare în țara noastră. Oficialii au discutat despre situația curentă din Republica Moldova și din regiune, precum și despre necesitatea de a spori cooperarea bilaterală cu SUA pe diverse dimensiuni.

Șefa statului a exprimat interesul autorităților pentru dezvoltarea colaborării în domeniile economic, securitate și apărare, reziliență energetică și mediu.

Totodată, președinta Maia Sandu a ținut să mulțumească Statelor Unite pentru sprijinul oferit în consolidarea proceselor democratice din Republica Moldova, în acțiunile de combatere a corupției și pentru susținerea în realizarea unor proiecte de dezvoltare regională și de modernizare a țării.

La 26 ianuarie, noul Ambasador SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon a avut prima sa întrevedere oficială cu un demnitar moldovean. La Washington, Logsdon s-a întâlnit cu omologul său moldovean, Eugen Caras se arată într-un scurt comunicat al misiunii diplomatice moldovenești din capitala SUA.

Noul Ambasador al SUA în Republica Moldova, Kent Doyle Logsdon, a depus pe 28 decembrie 2021 la Washington DC jurământul de intrare în funcție. Diplomatul Kent Doyle Logsdon a fost nominalizat la funcția de ambasador în Republica Moldova de către președintele Statelor Unite ale Americii, de Joe Biden, la 14 iulie 2021.

Amintim că a declarat în luna septembrie 2021, într-o ședință în fața Comisiei pentru relații externe a Senatului American, că va insista, în cazul în care va fi acceptat la acest postul de ambasador al SUA la Chișinău, pe retragerea forțelor armate ale Federației Ruse din regiunea transnistreană.

Membru de carieră al Serviciului Diplomatic de nivel superior, Ambasadorul Kent Logsdon a fost cel mai recent Șef de cabinet al Subsecretarului pentru Creștere Economică, Energie și Mediu și, înainte de aceasta, a fost Asistent Principal Adjunct al Secretarului de Stat în Biroul Resurse Energetice. A fost, de asemenea, Șef adjunct al misiunii Ambasadei SUA la Berlin, Germania, servind ca Însărcinat cu afaceri, a.i. din ianuarie 2017 până în mai 2018.

Înainte de a pleca la Berlin, Ambasadorul Logsdon a fost Asistent Executiv al Secretarului de Stat adjunct pentru Management și resurse și a fost, de asemenea, secretar executiv adjunct al Departamentului de Stat. Funcțiile sale anterioare le includ pe cea de director al Centrului de operațiuni, director al Oficiului pentru Afaceri Ruse și șef adjunct al misiunii din Tbilisi, Georgia. De asemenea, a fost consilier politic la Kiev, Ucraina; și a ocupat o varietate de poziții în Bangkok, Thailanda; Almaty, Kazahstan; Islamabad, Pakistan; și Stuttgart, Germania. Ambasadorul Logsdon vorbește limbile rusă, ucraineană, thailandeză și germană. Studiază limba română.

Ambasadorul Logsdon este originar din Sewickley, Pennsylvania. Domnia Sa deține o diplomă de master în relații internaționale de la Universitatea din Virginia și o diplomă de licență în guvernare de la Universitatea Notre Dame. La Chișinău i se va alătura soția, Michelle, ofițer recent pensionat al Serviciului Afaceri Externe.

Alina
publicat de:
Alina Baran
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media