UPDATE/ Discuție telefonică dintre Macron, Scholz și Putin: Liderului de la Kremlin i s-a cerut încetarea imediată a focului în Ucraina

12 martie 2022, 17:00 Externe 367
Macron, Schol și Putin.  Sursa: colaj/Replica Media

UPDATE 17:00. Cancelarul german Olaf Scholz și președintele francez Emmanuel Macron l-au îndemnat pe președintele rus Vladimir Putin să înceteze imediat focul în Ucraina, în cadrul discuției telefonice care a durat mai bine de o oră, transmite CNN. Macron și Scholz, de asemenea, l-au îndemnat pe Putin să „găsească o soluție diplomatică la conflict”, potrivit purtătorului de cuvânt al guvernului german Steffen Hebestreit. Acesta a spus că conversația face parte din eforturile internaționale în curs de a pune capăt războiului din Ucraina. Cele două părţi au convenit să nu dezvăluie alte detalii despre discuţii, a mai adăugat el. Scholz a vorbit și cu președintele ucrainean Vladimir Zelenskiy înainte de apelul cu Putin despre „evaluarea lui a situației actuale” și „au convenit să rămână în contact strâns”, potrivit purtătorului de cuvânt.

Președintele francez Emmanuel Macron și cancelarul german Olaf Scholz poartă o discuție telefonică cu președintele rus Vladimir Putin în legătură cu războiul din Ucraina, a declarat, sâmbătă, pentru CNN o sursă de la Palatul Elysée.

Purtătorul de cuvânt de la Kremlin Dmitri Peskov a confirmat pentru presa rusă că Putin poartă o conversație telefonică cu Macron și Scholz.

Cei trei oficiali au vorbit anterior, joi, când Macron a spus că condițiile impuse de președintele rus Vladimir Putin pentru o încetare a focului în Ucraina sunt „nu sunt acceptabile pentru nimeni”, fără a preciza care sunt condițiile lui Putin.

Macron a vorbit frecvent cu Putin în ultima lună, dar a avut puțin succes în atenuarea crizei.

IMPORTANT!!! E un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegramși vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media