A organizat comiterea unei tâlhării asupra unei femei din Orhei în proporții deosebit de mari: Capul infracțiunii, trimis după gratii pentru 14 ani

18 martie 2022, 12:10 Justiție 151
Procuratura Generală.  Sursa: Replica Media

Un bărbat, originar dintr-un sat din raionul Ialoveni, a fost condamnat la închisoare pe un termen de 14 ani, cu executarea acesteia în penitenciar de tip închis, pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie, comisă în proporții deosebit de mari. Sentința a fost pronunțată de Judecătoria Orhei, sediul Central, la 10 martie.

Procurorii de la Procuratura raionului Orhei au demonstrat că inculpatul vizat în această cauză penală, în vara anului 2014, având scopul de a sustrage mijloace bănești în proporții deosebit de mari prin tâlhărie, care îi aparțineau unei locuitoare dintr-un sat din raionul Orhei, prin întocmirea planului de comitere a infracțiunii și repartizarea rolurilor între participanți, împreună cu o femeie au organizat comiterea unei tâlhării de către alți doi bărbați în privința cărora urmărirea penală a fost disjungată într-o procedură penală separată.

PG menționează că, fapta penală a fost realizată de către cei doi bărbați, acțiunile cărora au fost organizate de către inculpat.

Astfel, în noaptea de 5 spre 6 iulie 2014, aproximativ la ora 02:00, cei doi bărbați au pătruns în gospodăria și casa ce-i aparținea victimei, pe care au amenințat-o cu un cuțit, i-au aplicat acesteia lovituri cu pumnii peste față și cap, cauzându-i vătămări corporale neînsemnate, după care în mod deschis au sustras bani în sumă de 198 000 lei, precum și mai multe bijuterii din aur, astfel pricinuindu-i părții vătămate un prejudiciul material în valoare totală de 213 500 lei, ceea ce constituie proporții deosebit de mari.

Examinarea cauzei penale a avut loc în lipsa inculpatului în legătură cu eschivarea acestuia de la prezentarea în instanța de judecată, respectiv acesta a fost anunțat în căutare cu aplicarea în contumacie a măsurii preventive arestul preventiv, pe un termen de 30 de zile, fiind eliberat și un mandat judecătoresc în acest sens.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel, la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media