Potrivit CSP, următoarea etapă a concursului – preselecția candidaților, urmează să fie efectuată de către o comisie specială instituită de CSP, care va fi responsabilă de două etape: competiția dosarelor depuse și proba interviului.
Comisia specială va examina în ședință închisă dosarele candidaților și va lua decizia cu privire la admiterea lor.
Ulterior, lista finală a candidaților admiși va fi plasată pe pagina web a Consiliul Superior al Procurorilor.
CSP menționează că procedurile ce țin de modul de organizare și desfășurare a concursului sunt normate atât prin Legea nr.3/2016 cu privire la Procuratură (articolul 251), cât și prin Regulamentul privind modul de organizare și desfășurare a concursului public privind selectarea candidatului la funcția de procuror-șef al procuraturii specializate (Procuratura Anticorupție și Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale)1.
La data de 4 februarie curent, în ședința Consiliului Superior al Procurorilor s-a anunțat concursul pentru selectarea candidatului la funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție.
Termenul limită pentru depunerea dosarelor de concurs a fost extins în cadrul mai multor ședințe CSP, acesta fiind prelungit până la 11 aprilie curent.
CSP a desemnat, la ședința din 15 octombrie 2021, pe Elena Cazacov în calitate de șefă interimară a Procuraturii Anticorupție.
La 7 octombrie 2021, șeful interimar al Procuraturii Anticorupție, Andrian Bordian, adjuncții săi, dar și adjunctul PCCOCS, Aurel Ciocan au plecat din funcții, după ce procurorul general interimar Dumitru Robu a semnat „un ordin prin care a fost sistată delegarea și încetarea interimatului funcției pentru patru procurori anticorupție, dar și doi procurori de la PCCOCS”.
