Cinci candidați și-au depus dosarele la concursul pentru funcția de procuror - șef al Procuraturii Anticorupție

13 aprilie 2022, 12:58 Justiție 327
Procuratura Anticorupție (PA).  Sursa: Replica Media
Consiliul Superior al Procurorilor anunță despre finalizarea etapei de recepționare a dosarelor de concurs la funcția de procuror - șef al Procuraturii Anticorupție. Astfel, cinci candidați au depus dosarele, iar în listă se regăsesc atât procurori, cât și persoane din afara sistemului Procuraturii.

Potrivit CSP, următoarea etapă a concursului – preselecția candidaților, urmează să fie efectuată de către o comisie specială instituită de CSP, care va fi responsabilă de două etape: competiția dosarelor depuse și proba interviului.

Comisia specială va examina în ședință închisă dosarele candidaților și va lua decizia cu privire la admiterea lor.

Ulterior, lista finală a candidaților admiși va fi plasată pe pagina web a Consiliul Superior al Procurorilor.

CSP menționează că procedurile ce țin de modul de organizare și desfășurare a concursului sunt normate atât prin Legea nr.3/2016 cu privire la Procuratură (articolul 251), cât și prin Regulamentul privind modul de organizare și desfășurare a concursului public privind selectarea candidatului la funcția de procuror-șef al procuraturii specializate (Procuratura Anticorupție și Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale)1.

La data de 4 februarie curent, în ședința Consiliului Superior al Procurorilor s-a anunțat concursul pentru selectarea candidatului la funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție.

Termenul limită pentru depunerea dosarelor de concurs a fost extins în cadrul mai multor ședințe CSP, acesta fiind prelungit până la 11 aprilie curent.

CSP a desemnat, la ședința din 15 octombrie 2021, pe Elena Cazacov în calitate de șefă interimară a Procuraturii Anticorupție.

La 7 octombrie 2021, șeful interimar al Procuraturii Anticorupție, Andrian Bordian, adjuncții săi, dar și adjunctul PCCOCS, Aurel Ciocan au plecat din funcții, după ce procurorul general interimar Dumitru Robu a semnat „un ordin prin care a fost sistată delegarea și încetarea interimatului funcției pentru patru procurori anticorupție, dar și doi procurori de la PCCOCS”.

Diana
publicat de:
Diana Severin
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media