Cinci candidați și-au depus dosarele la concursul pentru funcția de procuror - șef al Procuraturii Anticorupție

13 aprilie 2022, 12:58 Justiție 314
Procuratura Anticorupție (PA).  Sursa: Replica Media
Consiliul Superior al Procurorilor anunță despre finalizarea etapei de recepționare a dosarelor de concurs la funcția de procuror - șef al Procuraturii Anticorupție. Astfel, cinci candidați au depus dosarele, iar în listă se regăsesc atât procurori, cât și persoane din afara sistemului Procuraturii.

Potrivit CSP, următoarea etapă a concursului – preselecția candidaților, urmează să fie efectuată de către o comisie specială instituită de CSP, care va fi responsabilă de două etape: competiția dosarelor depuse și proba interviului.

Comisia specială va examina în ședință închisă dosarele candidaților și va lua decizia cu privire la admiterea lor.

Ulterior, lista finală a candidaților admiși va fi plasată pe pagina web a Consiliul Superior al Procurorilor.

CSP menționează că procedurile ce țin de modul de organizare și desfășurare a concursului sunt normate atât prin Legea nr.3/2016 cu privire la Procuratură (articolul 251), cât și prin Regulamentul privind modul de organizare și desfășurare a concursului public privind selectarea candidatului la funcția de procuror-șef al procuraturii specializate (Procuratura Anticorupție și Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale)1.

La data de 4 februarie curent, în ședința Consiliului Superior al Procurorilor s-a anunțat concursul pentru selectarea candidatului la funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție.

Termenul limită pentru depunerea dosarelor de concurs a fost extins în cadrul mai multor ședințe CSP, acesta fiind prelungit până la 11 aprilie curent.

CSP a desemnat, la ședința din 15 octombrie 2021, pe Elena Cazacov în calitate de șefă interimară a Procuraturii Anticorupție.

La 7 octombrie 2021, șeful interimar al Procuraturii Anticorupție, Andrian Bordian, adjuncții săi, dar și adjunctul PCCOCS, Aurel Ciocan au plecat din funcții, după ce procurorul general interimar Dumitru Robu a semnat „un ordin prin care a fost sistată delegarea și încetarea interimatului funcției pentru patru procurori anticorupție, dar și doi procurori de la PCCOCS”.

Diana
publicat de:
Diana Severin
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media