SUA trimite Ucrainei alte 100 de milioane de dolari pentru asistenţă de securitate

6 aprilie 2022, 10:36 SUA 158
Război în Ucraina.  Sursa: www.theguardian.com

Administrația Biden a autorizat o altă asistență suplimentară de 100 de milioane de dolari Ucrainei, în special pentru achiziționarea de sisteme antitanc. Această autorizație, anunțată marți de Departamentul de Stat, este a șasea retragere de arme, echipamente și provizii din stocurile Departamentului de Apărare ale SUA.

„Lumea a fost șocată și îngrozită de atrocitățile comise de forțele ruse în Bucha și în toată Ucraina. Forțele Ucrainei continuă cu curaj să-și apere țara și libertatea, iar Statele Unite, împreună cu aliații și partenerii noștri, susțin cu fermitate suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei”, a menționat secretarul de Stat, Antony Blinken.

Ajutorul total al SUA față de Ucraina ajunge la peste 2,4 miliarde de dolari de când președintele Biden a preluat mandatul anul trecut și la peste 1,7 miliarde de dolari de la invazia Rusiei din februarie, a menționează Departamentul de Stat.

„În plus față de ceea ce am oferit, peste 30 de țări ni s-au alăturat pentru a furniza asistență de securitate Ucrainei de la începutul invaziei Rusiei. Împreună, oferim asistență de securitate în fiecare zi și accelerăm transporturile mai multor arme și echipamentele de apărare pe care Ucraina le folosește pentru a se apăra.

Pe măsură ce consolidăm poziția Ucrainei pe câmpul de luptă și la masa de negocieri, vom colabora, de asemenea, cu aliații și partenerii noștri pentru a colecta informații pentru a documenta abuzurile raportate și a le pune la dispoziția organismelor corespunzătoare pentru a-i traga pe cei responsabili la răspundere.

Uniți cu aliații și partenerii noștri, vom continua să oferim asistență de securitate în sprijinul apărării Ucrainei, precum și sprijin economic și ajutor umanitar pentru comunitățile devastate cu brutalitatea nemiloasă a Rusiei”
, mai este menționat în comunicatul Departamentului de Stat.

Diana
publicat de:
Diana Severin
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media