UNICEF: Peste 1 milion de copii au părăsit Ucraina din cauza războiului

11 martie 2022, 11:58 Ucraina 199
O fată stă cu niște bagaje pe marginea unui drum de lângă granița dintre Ucraina și România..  Sursa: unicef.org

Peste 1 milion de copii au fugit până acum din Ucraina, în timp ce războiul continuă să devasteze țara, a declarat, astăzi, 11 martie, UNICEF într-un comunicat de presă. Majoritatea au fugit cu familiile din care fac parte în Polonia, Ungaria, Slovacia, Republica Moldova și România.

„Numărul copiilor care au fugit este uluitor, ceea ce arată cât de disperată a devenit situația pentru copiii și familiile din Ucraina. Copiii lasă tot ce știu în căutarea siguranței. Este sfâșietor”, a declarat Afshan Khan, director regional UNICEF pentru Europa și Asia Centrală.

Până acum, 6 camioane care transportau aproape 70 de tone de provizii au ajuns în Ucraina. Rechizitele includ echipamente de protecție personală și truse medicale, chirurgicale și obstetricale.

Lucrând cu parteneri, fundația promite să livreze materiale medicale la 22 de spitale afectate de război din 5 părți diferite ale Ucrainei pentru a ajuta 20.000 de copii și mame și ia o serie de alte măsuri.

În plus, UNICEF solicită acces sigur, rapid și nestingherit pentru ajutor umanitar și evacuare în Ucraina.

„Facem tot posibilul pentru a ajuta copiii și familiile aflate în nevoie, dar războiul trebuie să se termine. Pacea este singura soluție durabilă”, a spus Khan.

Cel puțin 71 de copii au fost uciși și peste 100 au fost răniți din cauza ocupanților ruși în Ucraina.

IMPORTANT!!! E un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegramși vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media