Angajații MAI, reținuți pentru contrabandă cu mărfuri de la piața KM7 - cercetați penal și pentru contrabandă cu droguri

30 noiembrie 2021, 10:15 Justiție 240
Droguri, găsite printre mărfurile de contrabandă.  Sursa: PCCOCS

Cei trei angajați ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI), arestați pentru contrabandă de 1,5 milioane de lei cu mărfuri de la piața „KM7” din Odesa, sunt cercetați penal și pentru contrabandă cu droguri, anunță Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). Oamenii legii au găsit mai multe plicuri cu substanță albă ascunse printre mărfurile introduse ilegal în țară, iar ulterior expertiza a demonstrat că este vorba despre heroină, care ar costa pe piața neagră aproximativ 200 de mii de lei.

„Urmare a expertizării mărfurilor introduse în țară ilegal, dispuse de procurorii PCCOCS, rezultatele au relevat și faptul că substanța solidă, cu aspect de praf, este heroină. Pe piața neagră, costul acesteia ar cifra aproximativ 200.000 lei. Prin urmare, ofițerii Serviciului Vamal s-au autosesizat și au pornit urmărirea penală pentru contrabandă și pentru păstrarea și transportarea drogurilor în proporții deosebit de mari”, se arată în comunicatul PCCOCS.

Investigațiile continuă și sub acest aspect, conexat la dosarul penal de bază, comunicat public la 10 noiembrie 2021.

Cei trei suspecți, printre care doi polițiști, au fost reținuți miercuri, 10 noiembrie. Tot atunci, pe acest dosar au fost efectuate mai multe percheziții și au fost reținute două microbuze care transportau mărfurile de contrabandă.

Cel de-al patrulea membru al grupării, angajat și el al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), a reușit să fugă în regiunea transnistreană. Acesta urma să fie anunțat în căutare.

Pe 12 noiembrie, magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au dispus vineri, 12 noiembrie, plasarea acestora în arest preventiv în Penitenciarul nr. 13.

Reamintim că pe 20 august 2021, ofițerii SIS și ai Serviciului Vamal au reținut în flagrant mai multe persoane în cadrul unui dosar de contrabandă cu mărfuri de larg consum și au ridicat loturi de mărfuri de larg consum în valoare de circa 1 milion de lei și trei autovehicule, utilizate pentru transportarea ilegală a bunurilor.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media