O nouă mutație a COVID-19, derivată din Delta, se răspândește rapid în Marea Britanie. Om de știință: Ar putea fi cea mai contagioasă mutație SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei

19 octombrie 2021, 14:23 Sănătate 140
COVID-19.  Sursa: project-sherpa.eu

O nouă mutație a noului tip de coronavirus, derivată din Delta, care poate fi cu 10-15% mai contagioasă decât tulpina Delta, se răspândește rapid în Marea Britanie, potrivit Financial Times, cu referire la omul de știință al Institutului Wellcome Sanger din Cambridge, Jeffrey Barrett și directorul Institutului de Genetică de la Universitatea din Londra, François Ballou, tvrain.ru.

Ballou susține că AY.4.2 poate fi cea mai contagioasă mutație a coronavirusului de la începutul pandemiei. Cu toate acestea, el observă că s-a răspândit doar în Marea Britanie.

„Nu aș exclude că răspândirea sa este un eveniment demografic aleatoriu”, a spus omul de știință.

FT notează că noua mutație reprezintă deja aproape 10% din toate cazurile de coronavirus din Marea Britanie.

Ballou a spus că tulpina ar putea fi plasată „sub supraveghere”, după care va fi numită sub forma unei litere în alfabetul grecesc.

Barrett a menționat că, deși mutația este mai infecțioasă decât tulpina Delta, creșterea cazurilor depistate de coronavirus în Marea Britanie nu este asociată cu răspândirea acesteia, ci cu măsurile de securitate din țară.

Peste 49 de mii de cazuri de infecție cu coronavirus au fost, la 18 octombrie, depistate în Marea Britanie. Aceasta este cea mai mare cifră de la mijlocul lunii iulie a acestui an.

Alina
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media