ULTIMA ORĂ/ Surse: Cei șase polițiști ar fi fost reținuți pentru fabricarea dosarului de viol al lui Gheorghe Petic

5 octombrie 2021, 11:08 Justiție 1186
Gheorghe Petic.  Sursa: newsmaker.md

Cei șase foști și actuali angajați ai MAI, inclusiv fostul șef adjunct al SPIA, Vadim Mînzărari, care au fost reținuți marți dimineața, 5 octombrie 2021 în urma unor percheziții, sunt suspectați de fabricarea dosarului de viol în care a figurat fostul angajat al Poliției de Frontieră, Gheorghe Petic. Informația a fost confirmată pentru Replica Media de către surse apropiate anchetei.

De menționat că imediat după ce în spațiul public au apărut informații despre reținerea celor șase angajați ai MAI, Gheorghe Petic a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook, în care a dat de înțeles că deschiderile și reținerile de dimineață ar avea legătură cu dosarul în care a fost vizat.

„Eh, cei din fosta Direcție N.5 a Ministerului de Interne, mare greșeală ați făcut cu „violul” lui Petic . „Să curgă sânge atunci”. Hai domnilor procurori, curaj, Jizdan e următorul, sunt gata să mă întorc cu ei după zid, împreună cu ei toți, cam 100 la număr. Viitoarea mea carte va fi în două volume după aresturile de azi. Sunt fericit, munca de doi ani dă roade, doi ani a trebuit să tac, dar e timpul. Și țineți minte Jizdan și Cavcaliuc, împreună cu toți cei 100 criminali din fosta Direcție 5, care s-a ocupat cu falsificări, interceptari, filmări de după colț, eu încă nimănui nu i-am rămas dator în viața asta. Urmează lucruri ca în filme. Fiți pe fir.”, a scris Petic.

Amintim că în dimineața de 5 octombrie 2021, procurorii, ofițerii Serviciului Informații și Securitate (SIS) și ofițerii Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI, au descins cu percheziții la domiciliul unor foști ofițeri din cadrul Direcției Operațiuni Speciale a INI, dar și la domiciliul fostului șef adjunct al SPIA, Vadim Mînzărari.

În urma perchezițiilor, au fost reținuți șase foști și actuali angajați ai MAI, inclusiv fostul șef adjunct al SPIA, Vadim Mînzărari. Potrivit SIS, aceștia sunt suspectați de înscenarea unui caz de viol cu scopul de a fabrica un dosar penal unui fost angajat MAI.

„În fapt, în cadrul urmăririi penale au fost documentate acțiuni ce țin de fabricarea unui dosar penal privind o pretinsă infracțiune de natură sexuală, care ar fi fost săvârșită de un fost angajat MAI. Bănuiții, folosindu-se de statutul special, ar fi racolat o persoană în vederea denunțării false cu bună ştiinţă și ar fi asistat-o în falsificarea probelor prezentate, cu utilizarea tehnicii speciale”, se arată în nota informativă emisă de SIS.

Gheorghe Petic, acum lider al Platformei DA din Ungheni, a fost condamnat, la 20 martie 2021, la trei ani și șase luni de pușcărie cu executare într-un penitenciar de timp semi-închis și trebuia să achite o amendă de 30.000 de lei, scrie Jurnal.md.

Ulterior, pe data de 19 iulie, acesta a fost eliberat, iar pe data de 3 decembrie dosarul a fost trimis la rejudecare, ședința preliminară a fost amânată din motiv că actualul avocat a lui Petic a solicitat timp pentru a face cunoștință cu dosarul acestuia.

Gheorghe Petic, ofițer în rezervă, a făcut anterior mai multe dezvăluiri despre contrabanda cu țigări în care ar implicați mai mulți funcționari de rang înalt. Petic a fost reținut pe data de 12 octombrie 2018, în centrul orașului Ungheni, fiind învinuit de viol.

La rândul său, Petic a menționat de nenumărate ori că acest dosar este unul politic, făcut la comandă.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media