Românii care se întorc din sudul Africii vor intra în carantină timp de 14 zile

27 noiembrie 2021, 15:29 România 67
Tulpina Lambda a COVID-19.  Sursa: www.indiatoday.in

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că a fost adoptată o Hotărâre a CNSU în baza căreia călătorii care ajung în România din sudul Africii, unde a fost depistată noua variantă Omicron a virusului SARS-CoV-2, vor fi carantinaţi timp de 14 zile, transmit stirileprotv.ro.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății: „Având în vedere alertele de la OMS, România s-a adaptat măsurilor. A fost adoptată o hotărâre CNSU, care aliniază România la măsurile deja luate în mai multe state europene, care limitează sau interzic călătoriile. Călătorii români care vin din zonele respective, vor fi carantinaţi timp de 14 zile. Pot ieşi din carantină după 10 zile cu test negativ. Măsurile de vaccinare şi de sănătate publică sunt recomandate de toate organismele internaţionale şi vaccinarea este soluţia oportună. Nu ştim cum va evolua noua tulpină”.

Noua variantă a Sars Cov-2, descoperită în Africa de Sud, este ”îngrijorătoare”, a anunțat Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Experţii i-au pus şi un nume: “Omicron”. Specialiştii suspectează că noua tulpină este mai contagioasă și ar fi rezistentă la vaccinurile actuale.

Țările europene, dar şi Statele Unite şi Canada, s-au grăbit să rupă legăturile aeriene cu sudul continentului african. Dar noua tulpină a fost deja confirmată în Belgia. Și în Israel a fost detectat un caz, iar alte două sunt suspecte.

Chiar în aceste zile, Germania, Austria, Olanda și Cehia bat recorduri la numărul de infectări. Iar țara noastră este foarte vulnerabilă, din pricina ratei mici de vaccinare.

Nouă variantă de coronavirus, numită Omicron - după a cincisprezecea literă din alfabetul grecesc - sau tulpina B.1.1.529, prezintă deja un număr extrem de mare de mutaţii. Sunt 50, dintre care peste 30 au fost identificate la nivelul proteinei Spike, prin care virusul pătrunde în celulele umane.


Cristian
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media