VIDEO/ Europarlamentar român: Guvernul de la București va ataca la Curtea Europeană de Justiție veto-ul Austriei împotriva aderării României la Schengen

14 decembrie 2022, 13:59 România 245
Rareș Bogdan, Europarlamentar român .  Sursa: Facebook/PNL

Europarlamentarul român Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, a anunțat marți în Parlamentul European că guvernul României va ataca la Curtea de Justiție a UE (CJUE) votul Austriei împotriva aderării României la Schengen, scrie G4media. În cadrul unei intervenții în plenul Parlamentului European, deputatul a dat asigurări că Executivul român va face acest pas, iar Austria „va suporta consecințele”.

Rareș Bogdan și-a început intervenția în plenul parlamentului cerând Comisiei Europene și Parlamentului European să atace la CJUE votul din Consiliul JAI, arătând că votul Austriei încalcă articolul 21 din Tratatul UE.

La un moment dat, eurodeputatul Eugen Tomac i-a reamintit lui Rareș Bogdan că este lider politic în România, prim-vicepreședinte al partidului aflat la guvernare, PNL, și a cerut ca guvernul României să atace în justiție votul din Consiliul JAI.

Tomac a arătat că guvernul din România este „reclamant privilegiat” și poate să reclame la Curtea de Justiție Europeană „acest abuz”.

„Veto-ul Austriei trebuie anulat la Curtea de Justiție a Uniunii Europene. Am solicitat astăzi, oficial, Comisiei Europene să se îndrepte împotriva Consiliului UE la Curtea de Justiție a Uniunii Europene pentru a apăra principiile și valorile evocate în Tratatul privind Funcționarea Uniunii Europene. României și cetățenilor ei le sunt încălcate drepturi fundamentale ale Uniunii Europene: libertatea de circulație a persoanelor și libertatea de circulație a bunurilor. Prin urmare, Comisia Europeană are obligația să acționeze spre a aplica litera și spiritul legii”, a transmis Tomac.

„Vă asigur că guvernul va face acest lucru pentru că e cea mai gravă nedreptate din ultimii 70 de ani și acest lucru va fi sancționat, iar Austria va suporta consecințele”, a spus în acel moment Rareș Bogdan.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media