DOC/ Când va avea loc prima ședință de judecată în cazul lui Andrei Spînu împotriva lui Ion Ceban: „Acest personaj va trebui să răspundă pentru toate minciunile aruncate împotriva mea”

16 ianuarie 2023, 11:51 Justiție 133
Andrei Spînu și Ion Ceban.  Sursa: Colaj Foto

Ședința de judecată în care va fi examinată adresarea ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR), Andrei Spînu, împotriva primarului capitalei, Ion Ceban, cu privire la „apărarea onoarei, demnității și reputației profesionale”, va avea loc la 28 martie 2023.

Ministrul MIDR, Andrei Spînu, a venit cu o reacție pe pagina sa de Telegram după ce informația despre ședință a apărut pe portalul instanțelor.

„Acest personaj va trebui să răspundă pentru toate minciunile aruncate împotriva mea. Mergem înainte”, a scris Spînu.

Judecătorul care va examina cauza civilă este Octavian Dvornic.

Amintim că Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR), Andrei Spînu, a anunțat, la 22 noiembrie 2022, că i-a trimis primarului general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, cererea prealabilă de chemare în judecată, prin care „îi cer să dezmintă minciunile și informațiile denigratoare despre mine spuse la emisiunea „Secretele Puterii” de la Jurnal TV”.

„Scopul invențiilor sale este doar de a dezbina societatea și de a slăbi încrederea cetățenilor în guvernare. Minciunile sale servesc intereselor străine țării noastre.

Acesta i-a solicitat:

  • Dezmințirea publică, în termen de 5 zile de la data examinării cererii prealabile, a informațiilor răspândite la data de 02.11.2022 la talk-showul „Secretele Puterii” de la Jurnal TV de la ora 20:00, moderată de Alex Cozer, și a informațiilor răspândite la data de 03.11.2022 pe pagina sa oficială de facebook, care mă vizează;
  • Achitarea și compensare, în calitate de prejudiciu moral, a sumei de 1 leu și măturarea, în interes public, a Primăriei municipiului Chișinău timp de un an, începând cu data de 28.11.2022”, a scris Spînu pe pagina sa de Facebook.

La 3 noiembrie, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a declarat că îl acționează în instanța de judecată pe primarul capitalei, Ion Ceban, pentru „minciunile grave spuse deliberat, cu intenția de a destabiliza situația în țară”. Potrivit lui, cererea de chemare în judecată se pregătește deja.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media