VIDEO/ „Ucraina este puternică, pentru că este unită”: Zelenskiy i-a felicitat pe ucraineni de Ziua Unităţii Naționale şi s-a arătat convins de victorie

22 ianuarie 2023, 14:29 Ucraina 95
Vladimir zelenskiy, îi felicită pe ucraineni de Ziua Unităţii - 22 ianuarie 2023.  Sursa: captură video

Preşedintele ucrainean Vladimir Zelenskiy i-a felicitat pe ucraineni de Ziua Unităţii şi şi-a exprimat încrederea că ţara sa va ieşi victorioasă în războiul declanșat de Federația Rusă. Invazia din 24 februarie 2022 a dus la o „nouă renaştere a unităţii noastre ucrainene”, a transmis liderul de la Kiev într-o înregistrare video emoţionantă.

„Acest eveniment istoric a transmis două lecții înțelepte viitoarelor generații de ucraineni. Dacă lupta nu încetăm să luptăm, mai devreme sau mai târziu va fi restabilit un stat unit și independent. Dacă nu se realizează unitatea adevărată, se va pierde independența. Întotdeauna am știut despre prima înțelepciune. Și pe 24 februarie au dovedit că am înțeles-o și pe a doua. Ucraina noastră este unită pentru că este puternică. Puternică pentru că este unită. La mulți ani de Ziua Unității, de neînvins!”, a transmis președintele ucrainean.

Milioane de oameni în Ucraina s-au unit astăzi să-şi apere ţara, a spus şeful statului. „Fiecare regiune o protejează pe cealaltă. (...) Şi noi toţi împreună apărăm Kievul. Şi noi toţi împreună apărăm Harkivul. Şi noi toţi împreună eliberăm Hersonul”, a continuat el.

Oraşul Herson se află sub control ucrainean, dar o mare parte a regiunii cu acelaşi nume se află sub ocupaţia trupelor ruse.

„Şi vom câştiga. Împreună. Şi întreaga Ucraină va auzi sunetele victoriei”, a declarat Zelenskiy, insistând încă o dată că toată Ucraina va fi eliberată, inclusiv Peninsula Crimeea, anexată ilegal de Moscova în 2014.


Ţara sărbătoreşte Ziua Unităţii Ucrainene la 22 ianuarie, dată la care, în anul 1919, a fost proclamat Actul de Unificare a Republicii Populare Ucrainene (Ukrainska Narodna Respublika) cu Republica Populară a Ucrainei Occidentale (Zahidno-Ukrainska Narodna Respublika).

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media